Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.
Redaksjonen
27 Mai 2005 - 01:00

Linie Aquavit 200 år
Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.

Arcus utfordrer alle unge kokketalenter til å komponere og tilberede en rett basert på norsk sjømat, med Linie Aquavit som naturlig følge. Finalen finner sted 24.oktober på Grand Hotel i Oslo og markerer startskuddet for 200 års jubileet til Linie Aquavit.

Den prestigetunge kokkekonkurransen Linie Award ble første gang arrangert i Tyskland i 2001, og har blitt en årlig tradisjon siden. Fjorårets vinner Jørgen Kolderup kom nylig tilbake fra et unikt og inspirerende opphold på det franske tre-stjerners kjøkkenet La Maison TroisGros i Roanne utenfor Lyon. Nå går muligheten videre til nye kokketalenter.

I år arrangeres konkurransen for andre gang i Norge og for første gang blir det også mulighet for å utvide konkurransen til de øvrige Nordiske land. Finaledagen makerer at det er nøyaktig 200 år siden skipet "Trondhiems Prøve" passerte ekvator for første gang med det som skulle bli verdens første Linie Aquavit ombord. Arcus inviterer de utvalgte finalistene til kokkekamp med direktesending via storskjermer og offisiell jubileumsmarkering.

Vinneren av Linie Award 2005 får et to ukers opphold på et tre-stjerners Michelin kjøkken i Europa, samt middag for to personer på kjøkkenets restaurant - inkludert reise og opphold. Andrepremien er et opphold på et to-stjerners Michelin kjøkken i Skandinavia, også her inklusive middag for to, reise og opphold. Med Linie Award ønsker Arcus å hedre kvaliteten på norsk sjømat og akevitt. I tillegg gir konkurransen unge kokker med ambisjoner en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring.

For å delta i konkurransen må du være profesjonell kokk over 20 år. Alle innsendte oppskrifter vurderes av en fagtung jury bestående av blant annet juryformann Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle, Norges eneste autoriserte destillatør, Halvor Heuch og Norges sølvvinner fra Bocuse d`Or Tom Victor Gausdal. Her er det bare å løpe til grytene!

For påmeldingsskjema og ytterligere informasjon kan du kontakte Arcus AS, att. Linie Award 2005, Postboks 6764 Rodeløkka, 0503 eller sende en e-post til marte.myklebust@arcus.no. Søknadsfristen er 20.september.

Fakta om Linie Aquavit:
Linie Aquavit stammer helt tilbake fra 1805 da Trondheimsbriggen "Throndhiems Prøve", eid av familien Lysholm, vendte tilbake fra de Ostindiske øyer med en intakt dekklast norsk aquavit som man forgjeves hadde forsøkt å selge. Da fatene ble åpnet oppdaget man at akevitten hadde gjennomgått en svært heldig utvikling i løpet av reisen. Siden har Linie Aquavit blitt skipet verden rundt for å modnes.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her