Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.

Linie Aquavit 200 år
Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.

Arcus utfordrer alle unge kokketalenter til å komponere og tilberede en rett basert på norsk sjømat, med Linie Aquavit som naturlig følge. Finalen finner sted 24.oktober på Grand Hotel i Oslo og markerer startskuddet for 200 års jubileet til Linie Aquavit.

Den prestigetunge kokkekonkurransen Linie Award ble første gang arrangert i Tyskland i 2001, og har blitt en årlig tradisjon siden. Fjorårets vinner Jørgen Kolderup kom nylig tilbake fra et unikt og inspirerende opphold på det franske tre-stjerners kjøkkenet La Maison TroisGros i Roanne utenfor Lyon. Nå går muligheten videre til nye kokketalenter.

I år arrangeres konkurransen for andre gang i Norge og for første gang blir det også mulighet for å utvide konkurransen til de øvrige Nordiske land. Finaledagen makerer at det er nøyaktig 200 år siden skipet "Trondhiems Prøve" passerte ekvator for første gang med det som skulle bli verdens første Linie Aquavit ombord. Arcus inviterer de utvalgte finalistene til kokkekamp med direktesending via storskjermer og offisiell jubileumsmarkering.

Vinneren av Linie Award 2005 får et to ukers opphold på et tre-stjerners Michelin kjøkken i Europa, samt middag for to personer på kjøkkenets restaurant - inkludert reise og opphold. Andrepremien er et opphold på et to-stjerners Michelin kjøkken i Skandinavia, også her inklusive middag for to, reise og opphold. Med Linie Award ønsker Arcus å hedre kvaliteten på norsk sjømat og akevitt. I tillegg gir konkurransen unge kokker med ambisjoner en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring.

For å delta i konkurransen må du være profesjonell kokk over 20 år. Alle innsendte oppskrifter vurderes av en fagtung jury bestående av blant annet juryformann Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle, Norges eneste autoriserte destillatør, Halvor Heuch og Norges sølvvinner fra Bocuse d`Or Tom Victor Gausdal. Her er det bare å løpe til grytene!

For påmeldingsskjema og ytterligere informasjon kan du kontakte Arcus AS, att. Linie Award 2005, Postboks 6764 Rodeløkka, 0503 eller sende en e-post til marte.myklebust@arcus.no . Søknadsfristen er 20.september.

Fakta om Linie Aquavit:
Linie Aquavit stammer helt tilbake fra 1805 da Trondheimsbriggen "Throndhiems Prøve", eid av familien Lysholm, vendte tilbake fra de Ostindiske øyer med en intakt dekklast norsk aquavit som man forgjeves hadde forsøkt å selge. Da fatene ble åpnet oppdaget man at akevitten hadde gjennomgått en svært heldig utvikling i løpet av reisen. Siden har Linie Aquavit blitt skipet verden rundt for å modnes.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen