Arcus kjøper svenske Vingruppen

Norges største vin- og brennevins-leverandør, Arcus-Gruppen AS, kjøper 60 prosent av aksjene i svenske Vingruppen i Norden AB.

I følge adressa.no Arcus vil etter dette kjøpet ha en markedsandel på vel fem prosent av det svenske vinmarkedet.

Arcus-Gruppens posisjon i det nordiske vinmarkedet blir betydelig forsterket med dette kjøpet. Vingruppen kompletterer Arcus-Gruppen med et bredt sortiment av attraktive viner fra hele verden, fra prisgunstige volumviner til mer eksklusive viner og champagne.

-Kjøpet av Vingruppen er et viktig steg i vår strategiske satsning på å styrke vår posisjon innenfor vinmarkedet i Norden. Vingruppens kompetanse og vinportefølje passer godt sammen med Arcus' sterke markedsposisjon innen brennevin. Selskapets vekstambisjoner er også sammenfallende med vårt mål om en videre sterk vekst i Norge og i resten av Norden, sier konsernsjef i Arcus-Gruppen Jan Tore Føsund.

Vingruppen i Norden AB er en av de raskest voksende vinimportørene i Sverige, og omsatte i 2005 for 308 millioner svenske kroner.

Datterselskapet Vinunic AB ble i 2005 og 2004 kåret til årets vinimportør i Sverige.

Datterselskapet Bonarome Wineworlds leverandør Barone Ricasoli fikk tittelen årets røde vin og årets vinhus i samme avstemming.

I Vingruppen inngår også selskapene Vinovum AB, Vinunic OY og Vinunic Estland.

Vingruppens sortiment inkluderer blant annet sentrale merker i det svenske markedet som Foot of Africa, Cline, Andre Clouet, Ricasoli, Catena, Brumont, Guigal og Louis Roederer.

-Vi ser frem til å inngå i Arcus-Gruppen. Samarbeidet vil gi et brohode til Norge og gi interessante synergieffekter for begge selskap både i Norge og i Sverige, sier tidligere hovedaksjonær og administrerende direktør i Vingruppen Claes Lindkvist.

Partene er enige om at transaksjonsprisen skal holdes konfidensiell. Vingruppens nåværende eiere vil beholde 40 prosent av aksjene.

Arcus-Gruppen AS er i dag Norges ledende vin- og brennevinsleverandør. Blant gruppens kjente varemerker er Løiten og Linie Aquavit, Braastad Cognac og Vikingfjord Vodka.

Selskapet ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996 og har siden 2005 hatt det svenske investeringsselskapet Ratos som majoritetsaksjonær (85 %). Øvrige aksjonærer er Hoff Norske Potetindustrier samt ledelsen i Arcus-Gruppen.

Omsetningen økte i 2005 til 1.136 millioner kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen