Arktisk suksess i Oslo

Nord-norsk mat og nordnorske kokker sto for rammen da landets største markedsføringskonkurranse innen reiselivsnæringen ble arrangert i Oslo onsdag 11. januar. Arrangementet omtales som årets begivenhet innen reiselivsnæringen og over 800 deltakere var samlet på prisutdelingsfesten som ble arrangert på Radisson SAS Plaza Hotell.

Rett før jul fikk Arktisk Meny spørsmål om å ta ansvaret for middagen under arrangementet. - En stor oppgave, men med god hjelp fra dyktige kokker og gode samarbeidspartnere fikk de norske og utenlandske gjestene oppleve nordnorsk mat på sitt beste, forteller prosjektleder Anne Grete Johnsen.
 
Til forrett ble det servert varmrøkt reinsdyrslår, hjerte og tunge servert med Puy linser og tyttebærvinagrette. Hovedretten var torsk og rogn med Lofotfjordsmør servert med friske grønnsaker og potetkake samt multesuppe med snøfriskis til dessert.
 
RBL Nord-Norge (Reiselivsbedriftenes Landsforening) eier Arktisk Meny. Arbeidet skjer i nært samarbeid med Landsdelsutvalget. Arktisk Meny har som mål å benytte tradisjonelle og nye matretter, basert på nordnorske råvarer og produkter i markedsføringen av Nord Norge som reisemål. Samtidig ønsker man å markedsføre lokale råvarer, produkter og bedrifter i landsdelen.
 
- Når vi fokuserer på landsdelens mange kvaliteter, kan vi også skape økt etterspørsel, omsetning og større lønnsomhet. Det er en viktig forutsetning for at vi kan videreutvikle vår matkultur og gjestfrihet, sier styreleder Geir Solheim i Arktisk Meny.
 
Et Arktisk Meny spisested kan du besøke fra Mosjøen i sør, via Svalbard i nord og til Kirkenes i øst. Alle kategorier spisesteder deltar. Utgangspunktet er en genuin interesse for økt bruk av nordnorske råvarer og retter på menyen.
 
Også under reiselivsmessen på Sjølyst ble Arktisk Meny profilert. Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard og Hurtigruta var etablert med utstillinger i et eget hjørne av messelokalet og det de besøkende fikk smakebiter fra det arktiske kjøkken. Prosjektet Arktisk Meny hadde flere kokker i sving og de nordnorske smaksprøvene ble en suksess.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen