Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Arktiske smaker i nordisk prosjekt

Arktiske matspesialiteter krysser nasjonsgrensene. Med støtte fra Ny Nordisk Mat skal nordlige matopplevelser profileres i et Arktisk smaksverksted.
Redaksjonen
05 Juli 2007 - 21:41

På Arktisk smaksverksted skal håndplukkede kokker og nisjeprodusenter fra Norden utveksle kunnskap og erfaringer om arktiske råvarer, spesialiteter og menyer.
 
Samtidig skal et Arktisk torg være utstillingsvindu der produsenter fra Nordens ytterområder får profilere sine spesialiteter for hotell, restaurant og reiselivsnæringen som besøker Arena Nord og Nordnorsk storhusholdningsmesse.
 
I september
Selv om tilsagnet fra Ny Nordisk Mat først kom i slutten av juni, skal alt være klart til Arktisk smaksverksted i Tromsø 17. september. Spesialiteter fra nord skal presenteres og tilberedes med arktisk vri av profilerte kjøkkensjefer.
 
Viser seg frem
Dagene etter blir det Arktisk torg der produsentene får vise seg frem for bransjefolket i Tromsø og for sine nordiske kolleger.
 
- Vi skal sørge for at erfaringene fra disse dagene dokumenteres og formidles skikkelig, sier prosjektleder Stig Ulvang ved Bioforsk Nord.
 
Minnebok
- Det skal lages en "minnebok" med dokumentasjon av smaksverkstedet og de ferdige produktene som presenteres. Vi vil også alliere oss med media, og satser på å få til en bred dekning fra selve verkstedet, gjerne kombinert med "hjemme hos"-reportasjer fra utvalgte produsenter og kjøkkensjefer. Alt for å få formidlet spennende historier om all den fantastiske maten vi kan produsere i arktiske strøk, forteller Ulvang.
 
Langt samarbeid
Prosjektet har fått støtte fra Ny Nordisk Mat. Prosjektet bygger videre på et flerårig samarbeid mellom Bioforsk Nord, Arktisk Meny, Norsk bygdeturisme og gårdsmat og landbruksvadelingene i de tre nordligste fylkene.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her