Fra Norge forventes nærmere 200 tilreisende både fra restaurantbransjen og fra importørsiden. Nytt av året er en egen salong reservert for sommelierer, Le Cercle des Sommeliers. Her får du adgang til spesielle smakinger, foredrag og ikke minst anledning til å treffe kolleger fra hele verden. Du behøver ikke være medlem i Den Norske Vinkelnerforening som er tilsluttet Association Internationale de la Sommelerie. Du må imidlertid sende inne en søknad på forhånd for å få det spesielle adgangskortet. Har du spørsmål, tar du direkte kontakt med Le Cercle des Sommeliers via e-amil info@vinexpo.fr eller telefon/fax 00 33 5 56 56 00 22/00 33 5 56 56 00 00. De siste årene er det moderate forbruket av alkohol og helseeffekten derav blitt viet stor oppmerksomhet. Så også i år. Det samme gjelder å vise hvilken vei trendene innen de ulike drikkesegementene går. For den fremtidsorienterte blir det mange impulser å plukke opp. Altså utover det å stimulere smaksorganene. Du bør også følge med på Vinexpos nettsider, www.vinexpo.fr, som vil kunne gi stadig mer detaljert informasjon etter hvert som disse fem junidagene nærmer seg. Pakketur til Bordeaux kan du bestille gjennom Reiselivsgruppen/Travel Invest Reisebyrå v/ Reidar Dieserud, telefon 22 74 24 40, e-mail post@reiselivsgruppen.no. For dem som ønsker å ordne med reisen selv er problemet med å skaffe hotell det som hindrer deltakelse. Mme Florence Elvira er engasjert på heltid for å hjelpe besøkende med et rom. Hun treffes på telefon 00 33 5 56 11 99 50, faks 00 33 5 56 11 99 99 eller e-mail hotel@bordeaux-expo.com. 24.03.99
Årtusenets siste Vinexpo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
By på en lekker fiskegryte denne helgen
Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.
Les hele sakenEvents single
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
By på en lekker fiskegryte denne helgen
Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.
Les hele saken