Beton er et rart navn på en drink, også på tsjekkisk som er opprinnelsen til basisingrediensen, likøren Becherovka. Den føles absolutt ikke som betong, derimot frisk, takket være sitron og tonic, og med det krydrete innslaget fra likøren. Beton har fått navn etter de to viktigste ingrediensene, Becherovka og tonic. Den er en tsjekkisk klassiker, deres svar på gin tonic, og ble lansert i 1967. Likøren på sin side har en historie som går tilbake til 1807.
Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Les også
Beton drinkoppskrift med Becherovka og tonic
Fremgangsmåte
- Fyll et highballglass med is og ha i alle ingrediensene.
- Topp opp med tonic og garner med en skive sitron.
Sendt inn av Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenEvents single
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele saken