Beton er et rart navn på en drink, også på tsjekkisk som er opprinnelsen til basisingrediensen, likøren Becherovka. Den føles absolutt ikke som betong, derimot frisk, takket være sitron og tonic, og med det krydrete innslaget fra likøren. Beton har fått navn etter de to viktigste ingrediensene, Becherovka og tonic. Den er en tsjekkisk klassiker, deres svar på gin tonic, og ble lansert i 1967. Likøren på sin side har en historie som går tilbake til 1807.
Dette er tsjekkernes svar på en gin tonic - du vil garantert like den
Les også
Beton drinkoppskrift med Becherovka og tonic
Fremgangsmåte
- Fyll et highballglass med is og ha i alle ingrediensene.
- Topp opp med tonic og garner med en skive sitron.
Sendt inn av Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig gode og populære.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenEvents single
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig gode og populære.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Norgesrekord i kokebokssalg
Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele saken