Bordeaux 2000 lever opp til forventningene

En nylig utført smaking utført av Decanter viser at Bordeaux årgang 2000 lever opp til den forventning markedet har for denne årgangen. Hele ni utmerkelser av høyeste grad ble utdelt, men ikke til de viner som tradisjonelt ligger høyest på rangstigen.

Det er et ekspertpanel bestående av en rekke MW (Master of Wine) som nå har smakt seg igjennom en rekke av de vinene som ble tappet på flaske sist september.

- Utvilsomt stort, uttaler Nick Adams. - Minst like bra som 1982 og 1990, mener Steven Spurrier.

Følgende ni viner fikk tildelt betegnelsen Decanter Award etter denne smakingen:
w Châteaux Montrose
w Pontet-Canet
w Ferriere
w Pichon-Longueville Comtesse de Lalande
w Pichon-Longueville Baron
w Giscours
w Lynch-Bages
w Dauzac
w Du Tertre

Hva så med de store og mest kjente slott? Château Margaux, Château Latour og Château Mouton fikk alle betegnelsen Highly recommended (4 stjerner). Château Haut Brion og Château Lafite var ikke med i smakingen.

Smakspanelet mener forøvrig at prisforlangende for Bordeaux-viner fra denne årgangen fortsatt er noe høy men poengterer likevel at situasjonen ikke er så verst siden de testede viner generelt viser en klar kvalitetsoppgang sammenliknet med en tilsvarende smaking utført sist november.

Den komplette resultatlisten vil bli trykket i april-utgaven av Decanter. En noe redusert oversikt vil bli lagt ut på www.decanter.com

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen