Bra start for Norge

Servitør Dina Bekkedal og kokk Oddbjørn Kalsheim Balke har fått en bra start i EuroSkills.
Redaksjonen
20 September 2008 - 12:49

Yrkesfagenes status er dalende. Derfor er det satt i gang flere tiltak, og ett av dem er flere konkurranser. Nå er det første gang et europamesterskap i yrkesfag arrangeres.
 
Over 400
Det er over 400 deltakere fra 29 land somkonkurrerer innen sine respektive fag i Euroskills i Rotterdam. Norge stiller med 11 utøvere mellom 19 og 23 år og konkurrerer innen 8 av 47 mulige grener.
 
Vertslandet Nederland stiller med 61 deltakere i EuroSkills, Tyrkia med 52, Finland og Tsjekkia 30, og Sverige 22.
 
Ikke stort
- Det norske landslaget er ikke så stort, men deltakerne er til gjengjeld kvalitetsbevisste og dyktige, sier Tor Wessel, lagleder for de norske utøverne.
 
- De går på høygir nå. Min jobb er å gire dem ned, få dem til å fokusere på øyeblikket i stedet for å dvele ved oppturer og nederlag, eller tenke for langt fremover. Det er et voldsomt kjør. Mange oppgaver skal gjennomføres i løpet av kort tid, og alle teller, sier han.
 
Bra vinsmaking
Servitør Dina Bekkedal (21) har gjort det bra på vinsmaking. Hun fikk åtte riktige av ti mulige. Hun har også tranchert og flambert ananas og servert fingermat tilberedt av kokk Oddbjørn Kalsheim Balke (20).
 
Den norske hoveddommeren for kokkene, Svein Magnus Gjønvik, fortelle at råvarene er gode og det kreative rommet stort for kokkene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her