Antoine Braastad, tredje generasjon nordmann i cognacbransjen, er glad for at Tre Stjerners for noen år siden fikk ny innpakning og image som fortjent. For det er ikke til å komme fra at konkurransen fra andre cognacer med norske forbindelser påvirket salgstallene i negativ retning. Derfor handler ikke relanseringen som ble foretatt i 1997 bare om kosmetikk: Innholdet er også vesentlig oppgradert. - Bonaparte er en fruktig cognac med et godt innslag av cognac fra Grande og Petite Champagne som bringer eleganse inn i bildet. Tre Stjerner er nå bløtere med mer vanilje i duften. Og VSOP er beriket med fem prosent faible som er veldig gammel cognac, forklarer Braastad.
Bonaparte-stilen kommer klart til uttrykk ved sammenligning med Grønstedts som består av mer Fins Bois-cognac og et kraftigere fatpreg. Nøyaktig slik svenskene vil ha det. Nå drikker ikke våre naboer like mye cognac som oss. Det forklarer kanskje hvorfor de vil ha mer smakskraft i hver dråpe.
Familien både kjøper ferdig cognac - nydestillert som vellagret - og destillerer selv. Hvert år går 6 millioner liter vin gjennom de 10 apparatene (alambic charentais). Mesteparten kjøpes fra 300 vinbønder med langtidskontrakt. En åttedel fra de mest prestisjefylte områdene, Petite og Grande Champagne, noe Borderies og mesteparten Fins Bois hvor også Braastadene eier 35 hektar. Vinmarkene omkranser slottet Ch. de Triac som har vært i familiens eie siden krigens dager, men dets historie strekker seg helt tilbake til begynnelsen av forrige årtusen. Her bor i dag Antoine Braastad og hans familie. Men det er i hovedkvarteret ved elven Charentes bredder i sentrum av den lille byen, Jarnac, Bonaparte tar form.
Cognac Tiffons historie startet imidlertid først i 1875 selv om Médéric Tiffon, Alains tippoldefar, anskaffet sitt første apparat tjue år tidligere. Frem til Médéric ble lam var Cognac Tiffon en suksessrik bedrift. Médérics sønner hadde satset andre karrierer og ønsket ikke å overta. Da Médéric døde i 1911, var det ingen til å overta. To år senere giftet imidlertid hans datterdatter, Edith, seg med en ung nordmann, Sverre Braastad, som 14 år tidligere hadde tatt arbeid som utenrikskorrespondent hos et annet cognachus, nemlig Bisquit. Sverre Braastad kom som 20-åring fra gården med samme navn beliggende utenfor Gjøvik.Smakingen er nå avholdt

Bonaparte Cognac Tre Stjerner fått en videre modning på store eikeliggere. Dette bidrar ytterligere til å gi den en fyldig og rik smak.
Hans barnebarn driver i dag det velrenommerte cognachus Tiffon. Braastad markerte familiens 100 år i Cognac med denne utsøkte cuvée som er den første som bærer Sverre Braastads navn.
Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet.
Den har et relativt markert fatpreg eller rancio, samtidig som cognac fra Grande Champagne har den egenskap at den ved lagring utvikler florale toner.Smakingen er nå avholdt
Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.