Braastad V.S.O.P. - Ny norskættet cognac

1. september lanserer Arcus Produkter i samarbeid med det franske cognachuset Tiffon en helt ny og eksklusiv cognac - BRAASTAD V.S.O.P. RÉSERVE. Denne cognacen er spesielt utviklet for norske kjennere av blending master Richard Braastad hos Cognac Tiffon i samarbeid med destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter AS.

Braastad VSOP Réserve kan karakteriseres som årets cognacnyhet nr. 1 i Norge i følge en pressemelding fra Vectura.

I løpet av de siste årene har Norge etablert seg som verdens cognacland nr. 1, ingen andre land i verden nyter mer cognac enn oss nordmenn (i liter pr. innbygger over 15 år) Det er heller ikke ofte at et cognacmerke lanseres i Norge som første land i verden! I tillegg er prisen gunstig: Dette er en VSOP-cognac med over 8 år på eikefat til en pris av kun kr 321,95 (inkl. mva) fra Vectura! Man får altså en VSOP-cognac omtrent til VS-pris!

Norsk familiebedrift
Cognac Tiffon eies av familien Braastad, etterkommere av Sverre Braastad som utvandret fra Gjøvik til Cognac i 1899. I dag er det Sverre Braastads barnebarn Antoine og Richard Braastad som leder familiebedriften, og som nå gleder alle norske cognackjennere med en ny, utsøkt kvalitetscognac.

Nøye komponert
Utvalgte gamle cognacer fra distriktene Petite Champagne og Fins Bois gir Braastad VSOP Réserve en edel og harmonisk karakter, og en velbalansert, fyldig og avrundet stil med florale toner. Den ferdige komposisjonen har en gjennomsnittsalder på over 8 år, mens mange av elementene er langt eldre. Den nye cognacen er tappet av Cognac Tiffon i Jarnac, og leveres på en elegant og særegen flaske. Arcus beskriver Braastad V.S.O.P. Réserve på følgende måte:

Dyp gyllen farge, rik og lagringspreget aroma med florale overtoner. Smaken er fyldig og ren med avdempede og harmoniske eiketoner fra fatlagringen. Ettersmaken er lang og rik med fint avrundet fruktighet. Denne utsøkte cognac er perfekt som avec eller til en god sigar, men kan også nytes uten følge slik at hele det komplekse smaksbildet kommer til sin rett.

Produktfakta
Navn: Braastad V.S.O.P. Réserve
Vect.nr.: 201773
Pris: kr 259,64 eks.mva
Opprinnelse: Cognac, Frankrike
Kvalitetsdistrikt: Petite Champagne, Fins Bois
Lagring: Over 8 år
Alkoholstyrke: 40% vol.
Enhet: 70 cl

I salg fra Vectura 1. september 2001.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen