Brannbombe på restaurant

Hele 840 liter matolje og fire flasker propan. Det er kort og godt en brannbombe. Men det var dette Brann- og redningsetaten fant under en sjekk i Oslo nylig.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 13:30

Bildet viser en kinarestaurant som oppbevarte store mengder matolje og flere propanflasker ved siden av hverandre i restauranten. Ved en brann hadde redningsmannskapet vært utsatt for stor skade.
 
Miksen er en bombe og stedet er nå stengt av Mattilsynet.
 
Blokkerte rømningsveier
Brann- og redningsetaten i Oslo kontrollerer stadig utesteder og restauranter i hovedstaden. Alt for ofte finner etaten blokkerte rømningsveier og utkoblede alarmer i lokalene.
 
Mange ganger gis det forhåndsvarsel om engangsmulkt overfor utesteder som gir blaffen i gjestenes sikkerhet. Men det finnes også lyspunkter.
 
- De godt etablerte stedene, som har eksistert i flere år, har som regel tingene sine i orden. De fører vi jevnlig tilsyn med, og vi har en god dialog med disse stedene, sier branninspektør og seksjonsleder Jo Tangedal i Brann- og redningsetaten til ioslo.no.
 
Nye steder
Han mener problemet er at det kommer mange nyetablerte utesteder som gjør bygningsendringer. Dette utgjør en risiko.
 
De siste helgene har de avdekket flere kritikkverdige forhold ved utesteder i hovedstaden.
 
- Vi var inne på ett sted, hvor åtte propanflasker sto lagret i en kjeller, noe som ikke er tillatt og utgjør en fare ved brann. Et annet sted fikk pålegg om å rive en vegg, som sto inntil et luftinntak til en transformator. Det kunne ha ført til overoppheting og brann, sier Tangedal.
 
Bøter
Alle stedene som blir besøkt får sjansen til å rette opp i forholdene første gang de blir påpekt.
 
- Men andre gang vi kommer, og forholdene ikke er rettet på, ilegger vi stedet en engangsmulkt. Som oftest mellom 20.000 og 50.000 kroner, sier Tangedal.
 
Han mener likevel at folk stort sett er trygge på byen.
Foto: Brann- og redningsetaten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her