Sebastian Bredal ble i forrige uke utnevt til Master of Wine, bare tre år etter at han startet på studiene som normalt tar sju år.
The Institute of Master of Wine ble etablert i London i 1953. Man ønsket å skape en organisasjon der verdens fremste vinkjennere kunne møtes og sammen arbeide for et høyere kunnskapsnivå i bransjen og forbedret vinkvalitet. Kravet til medlemskap er fortsatt meget høyt, og i dag er det kun 288 personer som kan bruke tittelen Master.
Master of Wine-studiet består av tre hoveddeler: En teoretisk del, deretter en praktisk smaking og til slutt en selvstendig oppgave som skal bedømmes av en jury.
Bredal besto den teoretiske delen på første forsøk, mens det måtte en ekstra omgang til for å klare den praktiske smakingen. Den avsluttende oppgaven på 10.000 ord som ble avlevert i juni i år har tittelen: "Investigating the factors that influence consumers' purchasing behaviour of wine in the Norwegian off-trade market".
Bredal er også grunnlegger av Symposium Wines, en del av Arcus Vin.