Charles Tjessem er Årets kjøkkensjef 2002

Charles Tjessem er kåret til Årets Kjøkkensjef 2002 på grunn av sin innsats for kokkefaget både nasjonalt og internasjonalt. Det skjedde under landsmøtet til Norges Kokkemesteres Landsforening rett før helgen i Trondheim. Tjessem har en klar matfilosofi, og er opptatt av råvarene sin opprinnelse og kvalitet. heter det i uttalelsen fra juryen.

Videre sier juryen at han vil at norsk matkultur skal forankres og videreutvikles på samme måte som faget videreutvikles, men hvor man samtidig tar vare på de grunnleggende teknikker. Tjessem bidrar til rekruttering av kokker til faget. Han veiledet ungdomslandslaget i deres forberedelser og ga laget verdifull tilbakemelding i forhold til konkurransen i Luxembourg sist høst hvor ungdomslandslaget ble nummer to.
 
Han har i mange år vært en pådriver innenfor Det norske kokkelandslaget. Her kan nevnes tredjeplassen under siste kokkeolympiade i Erfurt høsten 2000, og som landslagskaptein ledet han laget til seier under konkurransen "Battle of Lion" i Singapore våren 2002. Tjessem fikk sitt definitive gjennombrudd som konkurransekokk i 2002 hvor han vant konkurransen Årets kokk. Blant gode kollegaer ble han inntil da kalt for den evige toer.
 
Han har i sin tid som leder for Gastronomisk Institutt kurset mange av landets kokker, og promotert både norske råvarer og mattradisjoner i utlandet. Dette var imidlertid en jobb som han til slutt sa opp på grunn av et for stort arbeidspress. Det er jo heller ingen hemmelighet at han "møtte veggen ". Dette har han gått ut offentlig med og har dermed også gitt utbrenthet blant kokker et ansikt.
 
Charles har bodd og arbeidet i Stavanger de siste syv årene og var inntil våren 2002 leder ved Gastronomisk Institutt. Tidligere har han arbeidet ved flere ulike restauranter. I Norge har han arbeidet på Bagatelle og Mortepumpen, i utlandet Atlanta Hilton og Towers og Grand Hotel i Sverige.
 
Årets kjøkkensjef er en utmerkelse som er høyt verdsatt innen faget. Årets kjøkkensjef tildeles medlemmer som har gjort en fremragende presentasjon av kokkefaget i inn- eller utland. Og som gjennom sin drivende kraft holder en jevn, høy faglig kvalitet på sitt kjøkken. Aktiv bruk av norske oppskrifter vektlegges, og bidrag til modernisering av det norske kjøkken både ernæringsmessig og økonomisk.
 
I tillegg til pokal og nål med inskripsjon får Årets kjøkkensjef et stipend på kr 30 000,-. Stipendet tildeles av Norges Kokkemesteres Landsforening og skal benyttes til praktiske matfaglige studier.
 
Tidligere Årets kjøkkensjef
 
2001 Fredrik Hald
2000 Atle Bjøringsøy
1999 Terje Ness
1998 Josef Schreiner
1997 Lars Barmen
1996 Trond Moi
1995 Odd Ivar Solvold
1994 Jan Arne Hove
1993 Bent Stiansen
1992 Harald Brox
1991 Lasse Pallesen
1990 Freddie Nilsen
1989 Robert Bruun
1988 Henning Stordal
1987 Lars Erik Undertun
1986 Arne Brimi
1985 Arvid Skogseth
1984 Arne Brimi
1983 Eivind Hellstrøm
1982 Magne Bjørdalen
1981 Willy Wyssenbach
1980 Edgar Ludl
1979 Alfred Springer
 
Kilde og foto:
Norges Kokkemesteres Landsforening
www.norgeskokker.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen