Charles Tjessem tatt opp i Chaîne des Rôtisseurs

Berømmes for godt håndverk, gode råvarer og kortreist mat.

Tidligere Bocuse d'Or-vinner Charles Tjessem er tatt opp som medlem i Chaîne des Rôtisseurs, skriver Boarding.no.

- Med ekte kjærlighet til kokekunsten og kompromissløs fokus på kvalitet beviser han på en forbilledlig måte at gastronomi ikke må likestilles med hvite duker, rød velour og gullkanter, forteller Nils Petter Aardal leder av Chaine i Norge.

Tjessems restaurant kan nå skru opp medlemsplaketten fra Chaîne des Rôtisseurs ved inngangsdøra på restauranten Charles & De i Sandnes.

Under seremonien i sin egen restaurant ble Tjessem berømmet for sitt store engasjement for godt håndverk, gode råvarer og kortreist mat.

Kokken vant fullmedalje i Bocuse d'Or i 2003. Han har vært daglig leder for Gastronomisk Institutt og kaptein for Det norske Kokkelandslaget. Han har også skrevet flere kokebøker.

Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs har som formål å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for det gode måltid. Organisasjonen kan spore sine røtter tilbake til 1248, da Corporation de Ayeurs ble grunnlagt i Paris.

Chaîne des Rôtisseurs slik vi kjenner det i dag ble formet i 1950 og består av 25 000 medlemmer i over 70 land. I Norge har Chaîne des Rôtisseurs ca 800 medlemmer fordelt på profesjonelle og amatører i ni regionale avdelinger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen