Coca-Cola på flis

Fabrikken på Lørenskog den første i Europa med fjernvarme.
09 Mai 2011 - 12:32

Som første Coca-Cola-anlegg i Europa, er fabrikken på Lørenskog nå tilkoblet et offentlig fjernvarmeanlegg. Lokalene skal varmes med totalt 10 000 MWh per år gjennom fornybar flisfyring, melder selskapet.

Energien kommer fra Akershus Energis fjernvarmeanlegg på Robsrud, hvor to biokjeler brenner flis fra skogen i regionen. Fjernvarmesentralen er tilpasset forbrenning av restprodukter som ikke brukes i treindustrien eller ved tradisjonell tømmerdrift.

Det 120 grader varme vannet brukes til å varme opp prosessvannet, som igjen varmer opp alt vann som benyttes på fabrikken til både daglig drift og oppvarming av bygninger.

- Dette er en viktig milepæl i arbeidet vårt mot en mest mulig bærekraftig operasjon, uttaler Kris Moortgat i Coca-Cola Enterprises. Han har ansvar for supply chain og produksjon i Belgia, Nederland, Luxembourg, Sverige og Norge.

Bruken av fjernvarme reduserer Coca-Cola-fabrikkens forbruk av fossilt brensel. Forbruket av fornybare energikilder øker med inntil 50 prosent (10.000 MWh) i løpet av et år.

Energien som nå skal leveres til Coca-Cola, tilsvarer 500 husstander. Dette vil redusere CO2-utslippene i Lørenskog med rundt 3 prosent per år.

Coca-Cola Norge har som mål å redusere CO2-utslippene med 15 prosent innen 2020, sammenlignet med 2007-nivået. Et annet mål er at 20 prosent av selskapets energibruk innen 2020 skal stamme fra lav karbon- eller fornybare energikilder.
Feirer jubileum

8. mai feirer Coca-Cola 125-årsjubileum. Det skal markeres i alle de 206 landene hvor drikken selges - også i Norge.
- Vi vil benytte denne muligheten til å takke alle der ute, ikke minst alle våre trofaste tilhengere, som har vært med på å gjøre Coca-Cola til den ikoniske merkevaren det er i dag. Selv om flaskene har endret seg siden den første konturflasken, er både den hemmelige oppskriften og merkevaren den samme nå som da det hele startet opp i en bakgård i Atlanta for 125 år siden, sier kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her