Dagens rett for hele juletiden

Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
Redaksjonen
23 Desember 2002 - 07:50

Hele menyen finner du her, så det er bare å velge ut dine favoritter. Skulle du ønske deg flere retter å velge blant, så kan du selvsagt lete i seksjonen for Dagens rett eller søke i Apéritifs kokebok (enkelt søk eller avansert søk). God Jul!

Dagens rett - mandag
Fenalår
Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakking av gaver og vask av huset.

Dagens rett - julaften
Valget er ditt
I dag er valget ditt. Julaften er en dag de aller fleste har full kontroll over. I hvertfall når det gjelder maten, for stemningen rundt bordet er noe vi verdsetter svært høyt. Barna lever sitt eget liv denne dagen, og maset om å pakke opp gavene går i ett.

Dagens rett - 1. juledag
Karrisuppe
Dersom du serverte kalkun på julaften, eller har mulighet for å koke kraft på skroget av denne, har du det aller beste grunnlaget for en smakfull middag denne første juledagen. Eller kanskje bare en deilig varmende lunsj etter lufteturen.

Dagens rett - 2. juledag
Skinnstekt uer med mangoravioli
Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.

Dagens rett - fredag
Italiensk sidesprang
Dagens rett synes umiddelbart å være noe som kunne smake godt i julen. Vi snakker selvsagt om mat, og det er lammelår som trakteres på italiensk vis, med god olivenolje og deilig sopp. Like naturlig er det å ta steget helt ut ved å anbefale en Chianti Classico i glasset.

Dagens rett - lørdag
Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe
En varm og god fiskesuppe er hva du kan kose deg med i årets siste helg. Julen er høytid, og dersom barna er ute hele dagen og leker eller står på ski, er en suppe som denne sikkert velkommen hos de fleste. En tysk hvitvin kommer i glassene, og husk at barna bør få noe godt de også!

Dagens rett - søndag
Kalvefilet med sherrysaus
Kalvekjøtt er godt på vei å anse som luksusmat, og selvfølgelig noe du skal unne deg nå i juletiden. Den italienske ripassoen som vi anbefaler i dag er som skapt for retter som denne, men også en ordentlig godbit selv uten mat. En fin anledning til å be slekta på besøk.

Dagens rett - mandag
Moules Red Hot Chili
Blåskjell var ingrediens i lørdagens rett. Her spiller den imidlertid hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili. Et par forslag til hvitviner får du med, og begge kommer fra Loire-dalen iFrankrike.

Dagens rett - nyttårsaften
Nyttårsmeny
Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner du i vår store julemeny. Godt nytt år.

Dagens rett - 1. nyttårsdag
Indisk Kylling Tandoori
Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne retten.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her