Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.
Les hele sakenDet er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.
Les hele sakenSolmodne appelsiner sammen med sprø reddik og fennikel er en genial kombinasjon og det perfekte tilbehør til så vel sjømat som kylling. Eller som den er til lunsj.
Les hele sakenHvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.
Les hele sakenDet er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.
Les hele sakenEgg står øverst på innkjøpslisten gjennom hele året - i år har mange nok kjøpt mer enn de trengte. Har du overskudd, fortvil ikke, for her får du tips til gode måter å få omsetning på eggebeholdningen.
Les hele sakenSaftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.
Les hele sakenVafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
Les hele sakenGode norske råvarer står på menyen denne dagen i det vi serverer en herlig rett av en verdenskjent delikatesse. Som også kan erstattes av skrei.
Les hele sakenDen vakkert grønne grønnsaken lyser opp i mange retter. Her får du inspirasjon til å bruke den på nye måter.
Les hele sakenDagens rett er akkurat så deilig enkel som det både høres og samtidig ser ut som. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn dette? Selvsagt kan du variere med så vel ingredienser som bunn - gammelt brød er et tips.
Les hele sakenDet blir ikke helt halloween uten en gresskarlykt. Her lærer du hvordan du lager den.
Les hele sakenDenne oppskriften er også en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, og det må slett ikke være lam. Bruker du rester, er tilberedningstiden dessuten kortere. Topp turmat.
Les hele sakenNå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.
Les hele sakenHer får du fire ulike tips til fyll til bakte poteter; alt fra cheddar og bacon til reker og dill.
Les hele sakenDagens middagsforslager en omelett med noe mer substans enn du kanskje er vant til. Den inneholder nemlig kjøttdeig og minner mer om pizza enn omelett.
Les hele sakenDet som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.
Les hele sakenPoteter kan brukes til det meste - også som hovedingrediens i dagens middag. Selvsagt må det ytterligere ingredienser til for å få frem den eksotiske smaken - men det meste har du i skapet.
Les hele sakenFylt pizza med en frisk tomatsalat til tilfredsstiller alle smaksløkene.
Les hele sakenMinestrone er en herlig smaksrik suppe der intet er spart på når det gjelder ingredienser. Masse av alt - også pesto.
Les hele sakenDeilige nystekte empanadas er det du skal stille opp med denne fredagskvelden.
Les hele sakenDenne retten er sågar vegetarisk, og proteinene kommer fra osten som nærmest er en selvfølge. Ikke bare feta, men også en halvfast type kalt kasseri som fint kan erstattes av norsk ost.
Les hele sakenOg baker du tortillaene selv, gjør du en solid innsats som avslutning på dette året.
Les hele sakenTil denne retten kan du bruke enten rester av skinkesteik eller ribbe.
Les hele sakenDet er bare noen loffskiver eller et burgerbrød som skal til. En rekesalat med kick gjør også sitt.
Les hele sakenDet skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.
Les hele sakenHer får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.
Les hele sakenBiffsuppe er ikke et veldig vanlig navn på en middagsrett. Ikke desto mindre er den inspirert av japansk matkultur som feires hvert år den 24. november.
Les hele sakenRøsti er både en rimelig og lettlaget vri på forretten. Toppingen kan selvsagt varieres, men røkelaks og rømme fungerer faktisk veldig godt. Så hvorfor endre?
Les hele sakenIngrediensene har du enten allerede eller så får du kjøpt dem i nærmeste butikk. Og drikkeforslagene på nærmeste pol.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Dette er andre kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.
Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.
Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
Vi snakker om Jura, Bairrada-baga og opprørske bobler.
Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.
Les hele sakenÅ skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele sakenI basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.
Les hele sakenDet er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenDenne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.
Les hele sakenMens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele saken