DAGENS RETT: Svinefilet med klementiner

Dagens rett Svinefilet med klementiner

Hva med litt ekstra luksus denne fredagen?

Denne retten ser og smaker mer luksuriøst enn hva summen av ingrediensene tilsier. Men jo bedre kvalitet på kjøttet, jo mer smak.

Svinefilet er en veldig takknemlig råvare siden den ikke trenger veldig lang tilberedning. Akkurat det vi alle ønsker etter en lang arbeidsuke eller kanskje er det starten på påskeferien. 

Vi har enda flere fristende oppskrifter med svinefilet 

Skaff deg dagens rett som e-post

Svinefilet Orange

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 stk
0.5 ts
0.5 ts
0.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær squash i ca ½ cm tykke strimler, skyll vårløk.

Brun margarin i en stekepannen og stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele. Legg den til side.

Kok buljong, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus. Jevn sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann.

Tips:
Bruk gjerne et glass med lokk til dette.

Smak til med salt og pepper.

Tips:
Du kan godt bruke 1 stk (økologisk) appelsin i stedet for klementin.

Ha i grønnsakene i en stekepanne, legg fileten over og hell over sausen. Ha på lokk og la det hele trekke ca. 10 min.

Skjær fileten i skiver, anrett med grønnsakene og sausen og pynt med klementinbåter. Server med kokte poteter.

Vi har enda flere fristende oppskrifter med svinefilet 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen