Dansk musserende tok sølv

I en internasjonal blindsmaking med champagner og musserende vin tok den danske musserende DON's Cuvée Sec 2006 sølvmedalje.
Redaksjonen
01 April 2008 - 13:33

Den danske vinen ble vurdert i en blindsmaking under en prestisjefylt konkurranse i Frankrike. Konkurransen blir holdt hvert år og heter Effervescents du Monde.
 
Blant de 408 vinene fra 24 land som ble vurdert av 60 dommere fikk den danske vinen en sølvmedalje.
 
Spåmann
Sven Moesgaard heter eieren av Skærsøgaard Vin, som i seks år har produsert den danske vinen. Han har tidligere spådd at dansk vin vil få en internasjonal plassering, og nå har han altså fått rett.
 
Skjedd mye
- Dansk vin skal ikke bare anerkjennes fordi det er sjarmerende at den kan produseres i Danmark. Den skal kunne måle seg med de beste vinene i verden ved blindsmakinger. Jeg har tidligere sendt inn en vin til bedømmelse etter internasjonal skala og kommet blant de beste. Men jeg har aldri fått medalje. Denne medaljen er ikke gitt for god sportsånd, men ut fra strenge kvalitetskriterier. Det har skjedd mye i vinverdenen, og England har laget bedre musserende enn Champagne, og England fikk da også to medaljer i denne konkurransen. Men det er første gang Danmark er på pallen, sier Moesgaard.
 
Sonene endres
- Musserende vin krever et høyt syreinnhold og god balanse mellom syre og basisvin, og dette kan tradisjonelt bare oppnås i de kjølige klimasonene. Vi ser en tendens til at disse rykker mot nord, og allerede nå har internasjonale champagneprodusenter kjøpt opp engelske vinmarker. Nå er turen kommet til Danmark, og det kan ikke utelukkes at Sverige om noen år også finner sin plass på det internasjonale vinkartet, sier Moesgaard.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her