Dansk seier i Linie Award 2007

Den danske kokken Michael Munk tok seieren i årets Linie Award. Han imponerte fagjuryen.

- Nå har drømmen min gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne, og det gjorde jeg også. Med seier i Linie Award har jeg gode muligheter til å utvikle meg videre som kokk, sier Munk.
 
Fem finalister
Fem nordiske finalister konkurrerte i tre hektiske timer på kjøkkenet til Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Foran 240 gjester kjempet de om juryens gunst.
 
Oppgaven var å tilberede den beste nordiske fingermaten basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe. Dessuten skulle de lage den beste varme hovedretten av islandsk lam.
 
Tolket rett
27 år gamle Michael jobber til daglig ved Tree-Top Restaurant i Munkebjerg i Danmark. Han utkonkurrerte de andre finalistene med sin tolkning av rettene. Han serverte juryen blant annet lammefilet med dill og sesongens grønt, satt sammen med saus av bjørnebær og linieskum.
 
Gode ferdigheter
- Michael utførte oppgaven på den beste måten. Han har gode ferdigheter, også i originalitet. Rettene hans matchet optimalt med Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg til å utvise god teknikk og kreativitet, klarte han å få frem særegenheten som ligger i lammet fra Island og de nordiske råvarene i fingermaten, sier juryformann Eyvind Hellstrøm.
 
Personligheter
Med seg i juryen hadde Hellstrøm matpersonligheter som Bengt Sjöström fra Restaurant Linnea i Gøteborg og Rasmus Koefod fra Restaurant Geranium i København, samt Arcus' Fagdirektør for Brennevin, Halvor Heuch.
 
Munk får et to ukers arbeidsdopphold hos den krevende franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingsstipend på 30 000 kroner, samt jurydeltakelse på neste års Linie Award.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen