Denne osten fra Møre er nå verdens (nest) beste

Denne osten fra Møre er nå verdens (nest) beste

Tingvollost har tatt nok en osteseier, men denne gangen er det ikke Kraftkar.

Tingvollost sin Kraftkar har fått utallige medaljer i internasjonale mesterskap. Nå seiler også en annen og fram til nå mer beskjeden ost fra samme ysteri opp i verdenstoppen.

Slik jobber ysterne på Tingvoll

Mild Mester fra Tingvollost er en halvfast hvitkittost og dermed ikke så kraftig eller spesiell i aromaene. Men smak handler først og fremst om balanse, og her har Tingvollost åpenbart truffet blink.

For Mild Mester er av 62 oster med gullmedalje som kjempet om den høythengende tittelen verdens beste ost. Den gikk til sveitsiske Gruyère AOP Premier Cru Cremo SA - von Mühlenen, men det norske gårdsmeieriet Tingvollost kan notere seg i alt fire medaljer i World Cheese Awards. Kraftkar fikk sølv og Edel Frue samt Vismann fikk bronse. Totalt var 2727 oster fra hele verden påmeldt til konkurransen som er i regi av BBCs Good Food Show.

Egil Smith-Meyer sjekker det som skal bli ost i verdenstoppen. Foto: Per Kvalvik.
Egil Smith-Meyer sjekker det som skal bli ost i verdenstoppen. Foto: Per Kvalvik.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen