BRANSJE: -Derfor avlyser vi NM
Bransje

-Derfor avlyser vi NM

Apéritif velger å avlyse årets NM i østersåpning grunnet usportslig spill av bransjeaktører.

- Enhver konkurranse trenger fornyelse for å videreutvikle seg. NM i østersåpning var gått ut på dato etter å ha fungert på samme måte siden 1980-tallet. Nyrekrutteringen var lik null, forteller nytilsatt prosjektleder i Aperitif, Caroline Tangen-Tveit. Det sier den tidligere juniorverdensmesteren på ski med utstrakt kunnskap om konkurranser og events. Hun har ansvaret for Apéritifs konkurranser og kåringer under Matstreif og legger til:

- Vi tok et initiativ til å fornye konkurransen, men opplever i stedet at en tidligere deltaker, Heini Petersen, legger en identisk konkurranse til nøyaktig samme tidspunkt, og til et sted snaue 200 meter unna Lekter’n, nemlig hos Rune Pal på Onda. I tillegg er elementer og tilleggsaktiviteter som var planlagt for årets NM kopiert. Dette er forhold som etter vår mening er uverdige og som heldigvis ikke er representative for restaurantbransjen.

Avslo å flytte

Tangen-Tveit som har jobbet med Apéritifs arrangementer under Matstreif siden juni har gjort en rekke forsøk på å finne en løsning etter at det ble kjent at en tilnærmet identisk konkurranse var lagt til samme tid og sted:

- Vi har oppfordret Petersen om å flytte til et annet tidspunkt og sted. Spesielt siden vårt arrangement er en del av det offisielle programmet for Matstreif i regi av Innovasjon Norge, har det vært viktig å ha klare linjer. Det ble avslått. I tillegg inviterte vi Petersen til å slå de de to konkurransene sammen. Det ble også blankt avvist, sier hun og viser til at han i en epost 26. august blant annet svarte «Vi har ingen avtale med Innovasjon Norge og ser derfor ingen grunn til å etterkomme kravene. NOBs arrangement er nå i ferd med å finne sin form og kan derfor verken stoppes eller flyttes.»

- Vi kjenner restaurantbransjen godt, og er blitt kjent med at det er framført påstander om Apéritif og vårt arrangement som ikke er i overensstemmelse med de faktiske forholdene. Det er av Petersen blitt hevdet at han er uønsket i vårt arrangement. Sannheten er at han ble invitert til å være hoveddommer. Restauranter som har kontaktet oss har formidlet at de har vært usikker på hvilket arrangement Petersen representerte, sier Tangen-Tveit.

Ingen norsk deltakelse i VM

- Med slike særdeles uryddige konkurranseforhold er det umulig for oss å kunne gjennomføre det NM i østersåpning vi har planlagt. Også overfor publikum på Matstreif vil det fremstå som underlig å ha to identiske arrangementer vegg-i-vegg. Vi er ikke villig til å ofre vårt renommé overfor flere hundre tusener lesere. Derfor er avlysing eneste mulighet, noe som er veldig leit all den tid Aperitif har jobbet med denne konkurransen siden 1998 og ikke minst at Norge dermed ikke blir representert i østers-VM i 2015, forklarer Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen