Bransje
-Derfor avlyser vi NM

-Derfor avlyser vi NM

Apéritif velger å avlyse årets NM i østersåpning grunnet usportslig spill av bransjeaktører.
Jan H. Amundsen
06 September 2015 - 14:20

- Enhver konkurranse trenger fornyelse for å videreutvikle seg. NM i østersåpning var gått ut på dato etter å ha fungert på samme måte siden 1980-tallet. Nyrekrutteringen var lik null, forteller nytilsatt prosjektleder i Aperitif, Caroline Tangen-Tveit. Det sier den tidligere juniorverdensmesteren på ski med utstrakt kunnskap om konkurranser og events. Hun har ansvaret for Apéritifs konkurranser og kåringer under Matstreif og legger til:

- Vi tok et initiativ til å fornye konkurransen, men opplever i stedet at en tidligere deltaker, Heini Petersen, legger en identisk konkurranse til nøyaktig samme tidspunkt, og til et sted snaue 200 meter unna Lekter’n, nemlig hos Rune Pal på Onda. I tillegg er elementer og tilleggsaktiviteter som var planlagt for årets NM kopiert. Dette er forhold som etter vår mening er uverdige og som heldigvis ikke er representative for restaurantbransjen.

Avslo å flytte

Tangen-Tveit som har jobbet med Apéritifs arrangementer under Matstreif siden juni har gjort en rekke forsøk på å finne en løsning etter at det ble kjent at en tilnærmet identisk konkurranse var lagt til samme tid og sted:

- Vi har oppfordret Petersen om å flytte til et annet tidspunkt og sted. Spesielt siden vårt arrangement er en del av det offisielle programmet for Matstreif i regi av Innovasjon Norge, har det vært viktig å ha klare linjer. Det ble avslått. I tillegg inviterte vi Petersen til å slå de de to konkurransene sammen. Det ble også blankt avvist, sier hun og viser til at han i en epost 26. august blant annet svarte «Vi har ingen avtale med Innovasjon Norge og ser derfor ingen grunn til å etterkomme kravene. NOBs arrangement er nå i ferd med å finne sin form og kan derfor verken stoppes eller flyttes.»

- Vi kjenner restaurantbransjen godt, og er blitt kjent med at det er framført påstander om Apéritif og vårt arrangement som ikke er i overensstemmelse med de faktiske forholdene. Det er av Petersen blitt hevdet at han er uønsket i vårt arrangement. Sannheten er at han ble invitert til å være hoveddommer. Restauranter som har kontaktet oss har formidlet at de har vært usikker på hvilket arrangement Petersen representerte, sier Tangen-Tveit.

Ingen norsk deltakelse i VM

- Med slike særdeles uryddige konkurranseforhold er det umulig for oss å kunne gjennomføre det NM i østersåpning vi har planlagt. Også overfor publikum på Matstreif vil det fremstå som underlig å ha to identiske arrangementer vegg-i-vegg. Vi er ikke villig til å ofre vårt renommé overfor flere hundre tusener lesere. Derfor er avlysing eneste mulighet, noe som er veldig leit all den tid Aperitif har jobbet med denne konkurransen siden 1998 og ikke minst at Norge dermed ikke blir representert i østers-VM i 2015, forklarer Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her