Det enkleste er det beste

Det enkleste er det beste

Jo Broch, tidligere Hovmesteren Bar i Stavanger, stakk av med seieren i årets bartender-NM.

Et begeistret publikum heiet på representanter fra sine respektive seksjoner under NM i bartending. Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, Midtnorge og Nordnorge var alle representert. Og det ble konkurrert i to kategorier: Klassisk Cocktailmixing og Flairtending.

Hos juryen falt imidlertid Jo Broch (bildet t.v.) sin enkle cocktail «Balua» i kategorien «After Dinner Cocktail» best i smak, og seksjonen Sørvestlandet gikk dermed av med seieren i denne kategorien. 

– For meg er det viktig med kvalitet på det jeg lager. Jeg har vært bartender i over 20 år og jobbet med to av de bedre i bransjen, Paul M. Lithun og Espen Guldbrandsen, som har lært meg opp, sier Broch. Den nybakte Norgesmesteren har lenge jobbet på Hovmesteren Bar i Stavanger som bartender, men er nå ledig for nye bartenderjobber.

Juan Pablo Reales (bildet t.h.) fra Bergen var best i Flairtending med drinken «Pear Sear Martini». Reales forteller at han ble inspirert til å begynne med Flairtending da han var yngre og under  opplæring i yrket, for så å reise rundt å drive med Flairtending – nå i Norge.

NM i bartending ble avholdt i Stavanger 3.-4. februar på Radisson Blu Atlantic Hotel. Det ble delt ut flere priser, blant annet i tekniske ferdigheter og beste nykommer. President i Norsk Bartenderforening, Rune Kaarbø, kan fortelle at vinnerne av NM går videre til VM, som avholdes i Bejing, og vinnerne får turen sponset av Bartenderforeningen.

Balua

3 cl Kahlua
2 cl Baileys
Sjokoladesaus
Revet sjokolade
Sjokoladesaus helles i glasset. Likørene kjøres i blender med is. Serveres med revet sjokolade på toppen.

Pear Sear Martini

3 cl Bacardi Oakheart
1 cl Xanté
2 cl sitronjuice
1 cl Monin vaniljesirup
2 cl eggehvite
En dash Angostura
Shakes og serveres i martiniglass.

Foto: Julie H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen