Det enkleste er det beste

Det enkleste er det beste

Jo Broch, tidligere Hovmesteren Bar i Stavanger, stakk av med seieren i årets bartender-NM.
Redaksjonen
20 Februar 2012 - 10:35

Et begeistret publikum heiet på representanter fra sine respektive seksjoner under NM i bartending. Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, Midtnorge og Nordnorge var alle representert. Og det ble konkurrert i to kategorier: Klassisk Cocktailmixing og Flairtending.

Hos juryen falt imidlertid Jo Broch (bildet t.v.) sin enkle cocktail «Balua» i kategorien «After Dinner Cocktail» best i smak, og seksjonen Sørvestlandet gikk dermed av med seieren i denne kategorien. 

– For meg er det viktig med kvalitet på det jeg lager. Jeg har vært bartender i over 20 år og jobbet med to av de bedre i bransjen, Paul M. Lithun og Espen Guldbrandsen, som har lært meg opp, sier Broch. Den nybakte Norgesmesteren har lenge jobbet på Hovmesteren Bar i Stavanger som bartender, men er nå ledig for nye bartenderjobber.

Juan Pablo Reales (bildet t.h.) fra Bergen var best i Flairtending med drinken «Pear Sear Martini». Reales forteller at han ble inspirert til å begynne med Flairtending da han var yngre og under  opplæring i yrket, for så å reise rundt å drive med Flairtending – nå i Norge.

NM i bartending ble avholdt i Stavanger 3.-4. februar på Radisson Blu Atlantic Hotel. Det ble delt ut flere priser, blant annet i tekniske ferdigheter og beste nykommer. President i Norsk Bartenderforening, Rune Kaarbø, kan fortelle at vinnerne av NM går videre til VM, som avholdes i Bejing, og vinnerne får turen sponset av Bartenderforeningen.

Balua

3 cl Kahlua
2 cl Baileys
Sjokoladesaus
Revet sjokolade
Sjokoladesaus helles i glasset. Likørene kjøres i blender med is. Serveres med revet sjokolade på toppen.

Pear Sear Martini

3 cl Bacardi Oakheart
1 cl Xanté
2 cl sitronjuice
1 cl Monin vaniljesirup
2 cl eggehvite
En dash Angostura
Shakes og serveres i martiniglass.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her