Det enkleste er det beste

Det enkleste er det beste

Jo Broch, tidligere Hovmesteren Bar i Stavanger, stakk av med seieren i årets bartender-NM.
Redaksjonen
20 Februar 2012 - 10:35

Et begeistret publikum heiet på representanter fra sine respektive seksjoner under NM i bartending. Østlandet, Sørlandet, Sørvestlandet, Vestenfjeldske, Midtnorge og Nordnorge var alle representert. Og det ble konkurrert i to kategorier: Klassisk Cocktailmixing og Flairtending.

Hos juryen falt imidlertid Jo Broch (bildet t.v.) sin enkle cocktail «Balua» i kategorien «After Dinner Cocktail» best i smak, og seksjonen Sørvestlandet gikk dermed av med seieren i denne kategorien. 

– For meg er det viktig med kvalitet på det jeg lager. Jeg har vært bartender i over 20 år og jobbet med to av de bedre i bransjen, Paul M. Lithun og Espen Guldbrandsen, som har lært meg opp, sier Broch. Den nybakte Norgesmesteren har lenge jobbet på Hovmesteren Bar i Stavanger som bartender, men er nå ledig for nye bartenderjobber.

Juan Pablo Reales (bildet t.h.) fra Bergen var best i Flairtending med drinken «Pear Sear Martini». Reales forteller at han ble inspirert til å begynne med Flairtending da han var yngre og under  opplæring i yrket, for så å reise rundt å drive med Flairtending – nå i Norge.

NM i bartending ble avholdt i Stavanger 3.-4. februar på Radisson Blu Atlantic Hotel. Det ble delt ut flere priser, blant annet i tekniske ferdigheter og beste nykommer. President i Norsk Bartenderforening, Rune Kaarbø, kan fortelle at vinnerne av NM går videre til VM, som avholdes i Bejing, og vinnerne får turen sponset av Bartenderforeningen.

Balua

3 cl Kahlua
2 cl Baileys
Sjokoladesaus
Revet sjokolade
Sjokoladesaus helles i glasset. Likørene kjøres i blender med is. Serveres med revet sjokolade på toppen.

Pear Sear Martini

3 cl Bacardi Oakheart
1 cl Xanté
2 cl sitronjuice
1 cl Monin vaniljesirup
2 cl eggehvite
En dash Angostura
Shakes og serveres i martiniglass.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her