Det Norske Kokkelandslaget får ny lagledelse

Sven Erik Renaa, Gastronomisk Institutt og Tom Victor Gausdal, Flavours, (bildet) overtar som lagledere til Det Norske Kokkelandslaget etter Charles Tjessem. De har tatt imot utfordringen fra Norges Kokkemesteres Landsforening med å sette sammen et lag me
Redaksjonen
24 Desember 2004 - 02:00

Formann i NKL, Einar Øverås, er fornøyd med at nettopp Sven Erik Renaa og Tom Victor Gausdal har sagt ja til oppgaven. Han mener at deres faglige kompetanse, og erfaringer fra kokke konkurranser, gjør dem godt rustet til det arbeidet som ligger foran dem.

Det første den nye lagledelsen må gjøre er å se på hvilken faglig kompetanse som skal til for at Norge skal ta medaljer i internasjonale konkurranser. Når dette er definert begynner arbeidet med å sette sammen et nytt kokkelandslag.

Sven Erik Renaa
Jobber til daglig som konsulent hos Gastronomsik Institutt. Han ble for første gang medlem av Det Norske Kokkelandslaget i 1997, og har siden den gang deltatt i en rekke lag og individuelle kokkekonkurranser. I 2000 ble han leder for Det Norske ungdomslandslaget for kokker, og sammen med Steffen Engelhard, la de en strategi for ungdomslandslaget som førte dem til 3. plass i kokkenes olympiade i 2004.

Tom Victor Gausdal
Driver kurs og selskapslokalet Flavours i Oslo. Fra 1997 har han vært medlem av Det Norske Kokkelandslaget, og vært under ledelse av både Harald Osa og Charles Tjessem. Forgjengernes ulike lederstiler har gitt han erfaringer som vil prege hans måte å organisere et nytt kokkelandslag på. I 2003 vant han konkurransen Årets Kokk, og i 2005 skal han være Norges kandidat i konkurransen Bocuse`Dor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her