Tester

Drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Ved å velge en av disse vinene får du mer ut av festmåltidet med kveite i hovedrollen.
13 Desember 2022 - 12:26

Kveite i seg selv er egentlig ikke så vanskelig å sette vin til, den tåler de fleste hvitviner og lette fruktige rødviner godt. Det som er viktig er å ikke velge en altfor kraftig vin slik at du overdøver den deilige smaken av kveite, men etter det er det tilbehøret som avgjør mest for vinvalget.

Ofte blir kveite servert med en smørsaus og kanskje grønne asparges eller aspargesbønner, dette gjelder også som regel for de som har kveite på julaften. Den soleklare vinneren til kveite, smørsaus, og delikat tilbehør, er en litt eiket chardonnay. Gjerne fra Burgund, men også Jura og USA har mange gode alternativer. Disse vinene koster ofte litt, men samtidig er du garantert en himmelsk opplevelse.

Hvis du har annet tilbehør til fisken som for eksempel noe med tomater så vil en litt fruktigere og aromatisk vin være godt. Som for eksempel en god riesling fra Tyskland. Albariño fra nord-Spania vil også være et godt alternativ her.

Hvis du er av typen som absolutt vil ha rødvin til hvit fisk, så finnes det heldigvis mange muligheter. Igjen er det lurt å tenke litt over tilbehøret. Velg litt kraftigere tilbehør, som kanskje rotgrønnsaker og sopp, en type sjysaus eller kraft vil også passe bedre enn en syrlig smørsaus. Som tidligere nevnt så er det lurt å velge en ikke alt for kraftig vin, og gjerne en som er fruktig. Barbera fra Piemonte, en god valpolicella (ikke ripasso), en beaujolais og ikke alt for eiket pinot noir er gode tips her.

På neste side finner du våre vinforslag til kveite

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her