Tester

Drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Ved å velge en av disse vinene får du mer ut av festmåltidet med kveite i hovedrollen.
13 Desember 2022 - 13:26

Kveite i seg selv er egentlig ikke så vanskelig å sette vin til, den tåler de fleste hvitviner og lette fruktige rødviner godt. Det som er viktig er å ikke velge en altfor kraftig vin slik at du overdøver den deilige smaken av kveite, men etter det er det tilbehøret som avgjør mest for vinvalget.

Ofte blir kveite servert med en smørsaus og kanskje grønne asparges eller aspargesbønner, dette gjelder også som regel for de som har kveite på julaften. Den soleklare vinneren til kveite, smørsaus, og delikat tilbehør, er en litt eiket chardonnay. Gjerne fra Burgund, men også Jura og USA har mange gode alternativer. Disse vinene koster ofte litt, men samtidig er du garantert en himmelsk opplevelse.

Hvis du har annet tilbehør til fisken som for eksempel noe med tomater så vil en litt fruktigere og aromatisk vin være godt. Som for eksempel en god riesling fra Tyskland. Albariño fra nord-Spania vil også være et godt alternativ her.

Hvis du er av typen som absolutt vil ha rødvin til hvit fisk, så finnes det heldigvis mange muligheter. Igjen er det lurt å tenke litt over tilbehøret. Velg litt kraftigere tilbehør, som kanskje rotgrønnsaker og sopp, en type sjysaus eller kraft vil også passe bedre enn en syrlig smørsaus. Som tidligere nevnt så er det lurt å velge en ikke alt for kraftig vin, og gjerne en som er fruktig. Barbera fra Piemonte, en god valpolicella (ikke ripasso), en beaujolais og ikke alt for eiket pinot noir er gode tips her.

På neste side finner du våre vinforslag til kveite

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her