White guide nordic
Dette er Norges 14 beste restauranter
Foto: (Julie H. Amundsen)

Dette er Norges 14 beste restauranter

Topplisten rommer også flere nykommere. Det blomstrer med andre ord i Norges restaurantliv.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 12:09

Den største endringen i den norske topplisten i 2017-utgaven av White Guide er at det er blitt tettere og flere restauranter med høy skår. White Guide skiller mellom restaurantene avhengig av antall matpoeng. 32 matpoeng og minst 75 i alt er såkalt mesterklasse og 36 eller mer og minst 80 poeng totalt kvalifiserer for internasjonal mesterklasse. I denne siste klassen har vi tre restauranter i Norge, mens vi altså har 11 i mesterklasse, som er ny norsk rekord.

I fjor hadde 8 norske restauranter 32 matpoeng eller mer

De største byksene oppover skalaen står Re-Naa og Sabi Omakase, begge i Stavanger, samt Bokbacka i Oslo for. Så vel Sabi Omakase som Bokbacka er nykommere på listen. Det er også Sentralen i Oslo

Både Arakataka og Le Benjamin er nye i mesterklassen. 

Oslo dominerer topplisten, men både Stavanger og Bergen har beholdt sine to plasser, selv om det er utskiftninger. Men de to byenes beste restauranter er fortsatt de samme, Re-Naa og Lysverket. Trondheim puster med Credo de beste i nakken og er altså bare ett fattig poeng unna internasjonal mesterklasse. 

Her finner du mer om guidene

Norges Topp 14 

1. Maaemo, Oslo 39/94

2. Re-Naa, Stavanger 36/86

3. Sabi Omakase, Stavanger 36/85

4. Credo, Trondheim 35/80

5. Kontrast, Oslo 34/81

6. Bokbacka, Oslo 33/78

7. Lysverket, Bergen 32/82

8. Pjoltergeist, Oslo 32/79

9. Sentralen, Oslo  32/78

10. Colonialen, Bergen 32/77

Statholdergaarden, 32/77

12. Arakataka, Oslo  32/75

Le Benjamin, Oslo  32/75

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her