Ukens drink

Charter Line

Dette har du ikke prøvd til brunostknekkebrødet før
Foto: (Kim Bye)

Dette har du ikke prøvd til brunostknekkebrødet før

Denne drinken har mange intense smaker som i møte med ekte geitost på knekkebrød gir en ny opplevelse av både tiltygget og hovedingrediensen akevitt.
Aase E. Jacobsen
28 September 2018 - 12:00

Drinkoppskriften som kombinerer en vellagret akevitt med kaffe, vermut, to typer bitter, urtelikør og salt var Odd Fjeldsgaard Rasmussen på cocktailbaren Lukket Selskap i Bergen sitt bidrag i drinkkonkurransen Linie The Journey. 

- Denne cocktailen er basert på nordmenn og deres ferd til varmere klima, til et sted kalt Syden. Mange nordmenn pakker med seg norsk mat og drikke når de reiser utenlands, særlig produkter som ikke er tilgjengelige i Syden. Forskning fra 2014 viser at de tre mest populære produktene nordmenn tar med til Syden er kaffe, knekkebrød og brunost. Min cocktail bygger på disse produktene, forklarer bartenderen som heller ikke til daglig nøyer seg med å servere drinkene alene, men som oftest med nogo attåt. 

Denne komposisjonen som gir mersmak, holdt imidlertid ikke til gull i årets konkurranse som for øvrig ble vunnet av Peggy Knuth fra Berlin. 200 bartendere fra sju land deltok i de innledende rundene. 

 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Charter Line drinkoppskrift

Charter Line drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Røres på is. Serveres i rocksglass med stor isbit.

Serveres med hjemmelagede karveknekkebrød og brun geitost fra Sogn.

Slik lager du saltløsning:
Rør ut to teskjeer salt i kokende vann og avkjøl. 

Slik lager du kaffeinfusert vermut:

30 gr. hele kaffebønner 
75 cl tørr vermut, gjerne Dolin Dry 

Bland kaffebønner med  vermut. Vakumer eller ha i en beholder som rommer alt og sett korken eller lokket tett på. Sett på et mørkt sted i 48 timer. 

Råvarer:
Lysholm Linie Double Cask Port
Amaro di Angostura
D.O.M. Benedictine
Prøv denne sjokoladebitteren

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Odd Fjeldsgaard Rasmussen, Lukket Selskap

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her