Dobbel glede

Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.

Sørafrikanske Longrigde Winery har to viner på det norske markedet, Bay View Cabernet Sauvignon (Vecturanr. 107288) og Bay View Shiraz (Vecturanr. 107002), begge i 1999-utgave. Prisen er også lik, kroner 103,29 inkl. alle avgifter. I følge importøren skulle vinene kostet 30 kroner mer, så her er det snakk om et aldri så lite tilbud, og det er vi jo ikke bortskjemt med her på berget.
 
Men uttrykkene er altså forskjellig, og det er jo ikke så rart siden druene cabernet sauvignon og shiraz oppfører seg ulikt på flaske. Den første er som skapt for de som liker bløte og sødmefylte viner. Her er mengder av søte mørke bær, integrert fatpreg og ingen skarpe kanter. Avslutningen er som en neve modne skogsbær. En fin match til retter med kylling og kalkun eller annet lyst kjøtt.
 
Shiraz'en er også stappfull av mørke bær men mer i retning bjørnebær. Den er syrligere og har mer tanniner. Og med et mer uttalt fatpreg, ikke så rart for her er det brukt både franske og amerikanske fat som jo gir mer fatkrydder og trøkk enn de franske. Men likevel, en velproporsjonert grillvin. Som også trives i mer ordnete forhold, som til et pent dekket bord og med en god biff på tallerkenen.
 
Longridge holder hus i Stellenbosch som ligger øst for Cape Town. Regionen regnes som det beste for røde viner i Sør-Afrika. Her er det godt og varmt og druene har ikke problemer med å modne. Den svalende vinden fra havet sørger for at druene ikke blir kokte. Det er dessuten kjølig nok til at det kan produseres friske og balanserte hvitviner også.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen