Dropper skrukorken

Bordeauxprodusenten André Lurton går tilbake til naturkork for sine lagringsviner. Franske forbrukere får skylda.

Lurton-familien som var en av skrukorkpionerene går nå altså tilbake. Årsaken skal være at det franske markedet ikke er klart for skrukork, ifølge wownews.se.

Chateau Louvière var den første hvite klassifiserte bordeauxvinen som fikk skrukork. Deretter har alle Lurtons hvite toppviner, inkludert Couhins-Lurton, fått det. Men nå er det altså historie.

Se alle slottene i Lurton-familiens eie

Lurton vil imidlertid fortsette med skrukork for sin storselgende vinserie, Norges-favoritten Ch. Bonnet.

Derfor er Ch. Bonnet så populær i Norge

For Lurton har fortsatt troen på skrukork også for lagringsviner. Men mot markedet slåss man som kjent forgjeves.

Men i andre markedet er skrukork stadig mer populært

Naturkorken som skal erstatte skrukorken er dels fra Sardinia, som har etablert seg i det øverste kvalitetssjiktet for naturkork. For Ch. Rochemorin-vinene er det Diam-korken som overtar.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen