Ukens drink

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Du behøver ikke være student for å sette pris på denne drinken

Du behøver ikke være student for å sette pris på denne drinken

Bare ordet slammer, gir assosiasjoner til høy drinkføring og en søt smak. Men her får du oppskriften på to versjoner som begge er tørrere enn det som er vanlig å servere den "back home".
01 April 2022 - 12:00

Alabama slammer er en miks av tre typer likører noe som plasserer den i solid 70-tallstradisjon - trolig på University of Alabama hvor den oppstod, og som en shot laget av flere ingredienser som du smeller i disken istedenfor å shake den,  før du heller den i deg. Derav navnet.

Etter hvert utviklet den seg til en longdrink. Så populær ble den at den også var med i filmen Cocktail fra 1988 hvor Tom Cruise sjonglerte flaskene.

Men i denne utgaven er slåpebærlikøren (sloe gin) byttet ut med gin, noe som gjør drinken bittelitt sterkere, men også friskere og lettere. Noe som forsterkes av limesaften. Opprinnelig er det søtere appelsinsaft som brukes. I denne oppskriften står whiskylikøren Southern Comfort og aprikoskjernelikøren Amaretto før sødmen og fylden. 

Det kan høres ut som en vanvittig blanding, men den appellerer. Selv om den ikke har klart å beholde interessen på samme måte som Amaretto Sour gjennom  tiårene som er gått siden storhetstiden. De to drinkene har den unge appellen og amarettoingrediensen til felles. Men også godt voksne kan fryde seg over gjensmaken. 

Nedenfor finner du to ulike oppskrifter, en mindre søt med soda og en med ingefærøl for mer sødme og krydder. Kanskje dette er en fin måte å rydde opp i barskapet?

Se våre andre oppskrifter med amaretto

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Alabama Slammer drinkoppskrift

Alabama Slammer drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et longdrinkglass med is og topp med soda.
Alternativt kan du bygge drinken med denne rekkefølgen i et høyt glass med is: likørene først og så gin og lime, rør rundt og topp med soda.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Alabama Ginger Slammer drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene med unntak av Ginger Ale shakes kraftig med mye is. Alt, inkludert is helles over i et kraftig longdrink glass, fyll opp med isbiter hvis det trengs noen til og topp/fyll opp med Ginger Ale. Pyntes med appelsinbåt og drikkes med to sugerør slik at sukkeret kiler i halsen.

Drinken ble opprinnelig servert på den tidligere nattklubben Luna Lounge i Trondheim.

Flere drinker med gin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her