Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Den som vinner NM for amatørkokk får ikke bare tittelen, men også premier til en verdi av 50.000 kroner. Send inn din oppskrift i dag.
25 August 2015 - 10:30

Kanskje er det du som skal konkurrere midt på Rådhusplassen den 12. september kl. 16.30 under årets Matstreif, Norges største matfestival som i fjor samlet 150.000 matglade besøkende.

Slik blir årets Matstreif

NM for amatørkokk er den største konkurransen for matglade nordmenn som ikke arbeider profesjonelt med mat.

Årets konkurranse arrangeres av Apéritif i samarbeid med Electrolux og Matfestivalen i Lofoten.

Enkelt å bli med

I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:

Retten skal bestå av torsk, fersk eller lettsaltet eller utvannet tørrfisk. Produkter som tørrfisksnacks kan også brukes.

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.

Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Flotte premier

Vinneren av NM for amatørkokk vinner premier fra Electrolux og en reise til Lofoten med et fantastisk skreddersydd opplegg rundt årets matfestival i Lofoten 25-27. september. Vinneren skal også lage retten på en stand en av festivaldagene.

Og ikke minst en Electrolux-komfyr av typen kombidamper til en verdi av mer enn 24.000 kroner. Enhver amatørkokks drøm. Dessuten et godt utvalg av kjøkkenutstyr. Totalverdi for premien er 50.000 kroner.

Denne kombidamperen fra Electrolux blir vinneren til odel og eie. Verdi over 20.000 kroner.

 

Hvem kan delta?

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Hvorfor skal jeg være med?

Du kan foruten å smykke deg med tittelen Norgesmester for amatørkokk 2015 og vinne flotte premier.

Hva skal jeg lage?

En middagsrett som består av torsk eller utvannet tørrfisk.  

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt ved bedømmingen.

Hvordan avgjøres konkurransen?

Fra de første oppskriftene kommer inn og helt frem til innsendingsfristen som er 1. september, blir det daglig lagt ut en oppskrift på aperitif.no. Forutsetningen er at det innsendte bidraget inkluderer et bilde som kan brukes.

En jury bestående av kjente kokker kårer vinneren. Selve finalen foregår som en kokkekamp og finalistene får med seg hver sin hjelpekokk.

Har du spørsmål, send en epost

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her