Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Den som vinner NM for amatørkokk får ikke bare tittelen, men også premier til en verdi av 50.000 kroner. Send inn din oppskrift i dag.
25 August 2015 - 09:30

Kanskje er det du som skal konkurrere midt på Rådhusplassen den 12. september kl. 16.30 under årets Matstreif, Norges største matfestival som i fjor samlet 150.000 matglade besøkende.

Slik blir årets Matstreif

NM for amatørkokk er den største konkurransen for matglade nordmenn som ikke arbeider profesjonelt med mat.

Årets konkurranse arrangeres av Apéritif i samarbeid med Electrolux og Matfestivalen i Lofoten.

Enkelt å bli med

I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:

Retten skal bestå av torsk, fersk eller lettsaltet eller utvannet tørrfisk. Produkter som tørrfisksnacks kan også brukes.

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.

Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Flotte premier

Vinneren av NM for amatørkokk vinner premier fra Electrolux og en reise til Lofoten med et fantastisk skreddersydd opplegg rundt årets matfestival i Lofoten 25-27. september. Vinneren skal også lage retten på en stand en av festivaldagene.

Og ikke minst en Electrolux-komfyr av typen kombidamper til en verdi av mer enn 24.000 kroner. Enhver amatørkokks drøm. Dessuten et godt utvalg av kjøkkenutstyr. Totalverdi for premien er 50.000 kroner.

Denne kombidamperen fra Electrolux blir vinneren til odel og eie. Verdi over 20.000 kroner.

 

Hvem kan delta?

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Hvorfor skal jeg være med?

Du kan foruten å smykke deg med tittelen Norgesmester for amatørkokk 2015 og vinne flotte premier.

Hva skal jeg lage?

En middagsrett som består av torsk eller utvannet tørrfisk.  

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt ved bedømmingen.

Hvordan avgjøres konkurransen?

Fra de første oppskriftene kommer inn og helt frem til innsendingsfristen som er 1. september, blir det daglig lagt ut en oppskrift på aperitif.no. Forutsetningen er at det innsendte bidraget inkluderer et bilde som kan brukes.

En jury bestående av kjente kokker kårer vinneren. Selve finalen foregår som en kokkekamp og finalistene får med seg hver sin hjelpekokk.

Har du spørsmål, send en epost

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her