Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Regler NM for amatørkokk 2015

Regler NM for amatørkokk 2015

Slik er reglene for årets konkurranse
25 August 2015 - 09:30

Hvem kan delta

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Utforming av oppskriften

Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du må selv komponere og sende inn oppskriften.

Retten bestå av følgende komponenter:

Torsk (fersk eller lettsaltet) eller utvannet tørrfisk. Det er også mulig å bruke tørrfisksnacks-produkter.

Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.
Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.

 

Hovedingrediensene i retten skal være norske.

Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.

Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.

Praktiske opplysninger

For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Rådhusplassen den 12. september 2015. Konkurransen arrangeres under Matstreif – Norges største matfestival.

  • Kandidatene får hver sin hjelpekokk i finalen.
  • Kandidaten må tilberede hovedråvaren.
  • Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten.
  • Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter må skje innenfor finalens tidsbegrensning.
  • Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av kokekar.
  • Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.

Påmeldingsfrist:

Vi må ha oppskriften senest fredag 1. september 2015.

Send inn din oppskrift her

Slik skal du skrive oppskriften

  • Sett navn på retten.
  • Beregn råvarer for fire porsjoner.
  • Beskriv retten (kortfattet).
  • Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller gram.
  • Angi antallet av hver ingrediens og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig.
  • Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften.
  • Beskriv fremgangsmåte.
  • Beskriv hvordan du vil legge opp maten på tallerkenen.

Bedømming

En meget kompetent jury gjennomgår de innsendte oppskriftene.

Hver dag frem til den 1. september, publiseres en av de innsendte oppskriftene på www.aperitif.no.

Juryen velger deretter ut to finalister som skal konkurrere lørdag 12. September på Rådhusplassen kl 16.30.

Finalistene blir kontaktet for detaljene rundt selve finalen umiddelbart etter den 1. september.

Juryens beslutning kan ikke ankes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her