Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Regler NM for amatørkokk 2015

Regler NM for amatørkokk 2015

Slik er reglene for årets konkurranse
25 August 2015 - 10:30

Hvem kan delta

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Utforming av oppskriften

Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du må selv komponere og sende inn oppskriften.

Retten bestå av følgende komponenter:

Torsk (fersk eller lettsaltet) eller utvannet tørrfisk. Det er også mulig å bruke tørrfisksnacks-produkter.

Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.
Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.

 

Hovedingrediensene i retten skal være norske.

Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.

Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.

Praktiske opplysninger

For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Rådhusplassen den 12. september 2015. Konkurransen arrangeres under Matstreif – Norges største matfestival.

  • Kandidatene får hver sin hjelpekokk i finalen.
  • Kandidaten må tilberede hovedråvaren.
  • Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten.
  • Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter må skje innenfor finalens tidsbegrensning.
  • Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av kokekar.
  • Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.

Påmeldingsfrist:

Vi må ha oppskriften senest fredag 1. september 2015.

Send inn din oppskrift her

Slik skal du skrive oppskriften

  • Sett navn på retten.
  • Beregn råvarer for fire porsjoner.
  • Beskriv retten (kortfattet).
  • Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller gram.
  • Angi antallet av hver ingrediens og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig.
  • Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften.
  • Beskriv fremgangsmåte.
  • Beskriv hvordan du vil legge opp maten på tallerkenen.

Bedømming

En meget kompetent jury gjennomgår de innsendte oppskriftene.

Hver dag frem til den 1. september, publiseres en av de innsendte oppskriftene på www.aperitif.no.

Juryen velger deretter ut to finalister som skal konkurrere lørdag 12. September på Rådhusplassen kl 16.30.

Finalistene blir kontaktet for detaljene rundt selve finalen umiddelbart etter den 1. september.

Juryens beslutning kan ikke ankes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her