Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Regler NM for amatørkokk 2015

Regler NM for amatørkokk 2015

Slik er reglene for årets konkurranse
25 August 2015 - 10:30

Hvem kan delta

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Utforming av oppskriften

Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du må selv komponere og sende inn oppskriften.

Retten bestå av følgende komponenter:

Torsk (fersk eller lettsaltet) eller utvannet tørrfisk. Det er også mulig å bruke tørrfisksnacks-produkter.

Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.
Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.

 

Hovedingrediensene i retten skal være norske.

Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.

Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.

Praktiske opplysninger

For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Rådhusplassen den 12. september 2015. Konkurransen arrangeres under Matstreif – Norges største matfestival.

  • Kandidatene får hver sin hjelpekokk i finalen.
  • Kandidaten må tilberede hovedråvaren.
  • Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten.
  • Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter må skje innenfor finalens tidsbegrensning.
  • Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av kokekar.
  • Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.

Påmeldingsfrist:

Vi må ha oppskriften senest fredag 1. september 2015.

Send inn din oppskrift her

Slik skal du skrive oppskriften

  • Sett navn på retten.
  • Beregn råvarer for fire porsjoner.
  • Beskriv retten (kortfattet).
  • Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller gram.
  • Angi antallet av hver ingrediens og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig.
  • Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften.
  • Beskriv fremgangsmåte.
  • Beskriv hvordan du vil legge opp maten på tallerkenen.

Bedømming

En meget kompetent jury gjennomgår de innsendte oppskriftene.

Hver dag frem til den 1. september, publiseres en av de innsendte oppskriftene på www.aperitif.no.

Juryen velger deretter ut to finalister som skal konkurrere lørdag 12. September på Rådhusplassen kl 16.30.

Finalistene blir kontaktet for detaljene rundt selve finalen umiddelbart etter den 1. september.

Juryens beslutning kan ikke ankes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her