Dyrest i Stavanger

Stavanger har Nordens dyreste hoteller. Det viser nye tall.
Redaksjonen
25 Mars 2009 - 15:00

Hotellprisene i byen har i løpet av det siste året passert prisene i både Oslo, Stockholm og København.
 
Norske hotellpriser har sunket det siste året. Det viser oversikten Hotel Price Index (HPI). Denne indeksen sammenligner den prisen norske gjester faktisk har betalt i fjerde kvartal i fjor.
 
Indeksen gjelder for hele verden.
 
Mye stigning
Prisene har falt i Oslo, men steget i Stavanger, Tromsø, Bergen og Trondheim.
 
Prisene er regnet om til norske kroner. Det betyr at valutauro og finanskrise har hatt stor betydning for årets HPI. Prisene i kriserammede Reykjavik har falt med hele 25 prosent.
 
Mest i Tromsø
Prisene i Tromsø har steget mest i Norden. Et gjennomsnittlig hotellopphold i fjor kostet 1 161 kroner, en stigning på hele 14 prosent fra fjerde kvartal i 2007.
 
Det gjør Tromsø til Nordens tredje dyreste hotellby etter Stavanger og København.
 
Også i Bergen og Stavanger har prisstigningen vært formidabel. I Stavanger økte de gjennomsnittlige hotellprisene med 7 prosent, til 1 251 kroner i løpet av fjoråret. Stigningen i Bergen var på 9 prosent, til 1 105 kroner.
 
I Trondheim steg prisene med beskjedne 1 prosent, fra 1 043 kroner i 2007 til 1 050 kroner i 2008.
 
Det er hotels.com som står bak indeksen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her