Ekjord endrer rutiner

Basert på medienes dekning av påstander om smøring av medarbeidere i Vinmonopolet, ønsker Ekjord AS å oppklare sin rolle.
Redaksjonen
21 Januar 2005 - 01:00

I en pressemelding påpeker daglig leder Nils Ekjord:
 
Vi har avviklet enhver ordning som kan komme i konflikt med Vinmonopolets etiske retningslinjer, og vi er svært opptatt av å sikre at vi ikke skal kunne angripes for uryddighet i forhold til våre kunder. Det er også årsaken til at vi på eget initiativ allerede i 2003, begynte å stramme inn på tidligere praksis.
 
Vi understreker sterkt at det aldri noen gang har vært vår mening å praktisere ordninger som kunne bli oppfattet som smøring av forretningsforbindelser.
 
Vi beklager den belastning denne saken har ført til for Vinmonopolet og for de ansatte som er berørt. Vi har intet å skjule, og vi kommer selvsagt til å bidra overfor Vinmonopolet slik at alle fakta kommer på bordet.
 
Vi har forståelse for at Vinmonopolet legger begrensninger på våre relasjoner så lenge det pågår undersøkelser for å skape klarhet i hva som har skjedd, og vil lojalt innordne oss etter de instrukser som blir gitt.
 
Basert på de endringene vi innførte i 2003, vil vi nå videreføre arbeidet med å utvikle våre etiske retningslinjer i tråd med dagens krav til god etisk standard.
 
Vi minner om at de opplysningene som er kommet frem i denne saken, har en kilde med spesielle motiver. Vedkommende ble oppsagt i Ekjord AS den 1. desember i fjor. Han har siden opptrådt truende overfor selskapet og antydet hevnaksjoner dersom vi ikke ville imøtekomme hans krav. Et av kravene innebar en etterlønn tilsvarende fem årslønner. Vi registrerer at han systematisk har forsøkt å tilegne seg informasjon som kan skade selskapets omdømme. Vi registrerer også at han har bidratt til at enkelte av disse er kommet til offentligheten med innhold og tolkninger som ikke er overensstemmende med de faktiske forhold. Som et eksempel kan det nevnes at det ikke er grunnlag for å hevde at Ekjord har foretatt ulovlig støttekjøp av vin.
 
Vi har tidligere redegjort for følgende, men gjentar her for ordens skyld:
 
Det viser seg at vi har gitt to flasker brennevin og en flaske likør til de ansatte ved et av Vinmonopolets utsalg for bruk på deres julebord. Selv om dette representerer en liten, symbolsk gave, ser vi at dette på prinsipielt grunnlag er uheldig. Derfor har vi innskjerpet at denne type gaver ikke skal gis for fremtiden. Det var for øvrig den oppsagte medarbeideren som hadde kontakten med den aktuelle butikken, og som overleverte flaskene.
 
I perioden 1997 til 2003 hadde vi et arrangement for mangeårige forbindelser i Vinmonopolet. Dette dreier seg om syv til åtte butikksjefer som en søndag i året har vært invitert til et arrangement på Hankø med bevertning. Arrangementet har vært med ledsagere, og her har også deltatt opptil fem-seks representanter fra Ekjord. Etter 2003 har vi ikke hatt slike arrangementer fordi vi da erkjente at de kunne være problematisk i forhold til Vinmonopolets interne etiske retningslinjer.
 
Ekjord har lenge før denne oppsigelsessaken altså beviselig strammet inn på en praksis som vi så kunne være kritikkverdig i forhold til den etiske standard vi ønsker i vår virksomhet og i våre kunderelasjoner.
 
Det er for oss et tankekors at det er en medarbeider som vi har funnet det nødvendig å si opp og som utsetter oss for utilbørlig press, som nå prøver å skape en sak i media om etikk og moral.
 
Ekjord beklager den belastning denne saken kan være for Vinmonopolet og dets berørte medarbeidere.
 

Med vennlig hilsen,
Nils Ekjord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her