Matkurs og vinkurs

Winedinner 20.juni i Oslo

Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide
Foto: (Istock: petrenkod)

Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide

Gi sommeren en pangstart med en kulinarisk opplevelse. Nyt deilig fransk mat og vin i kunstneriske omgivelser.
23 Mai 2023 - 09:39

Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap.

Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Thea har tidligere jobbet som kokk på både Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner. Nå jobber Thea i Winepartners Nordics. Med mye erfaring i bagasjen, deler hun nå av sin erfaring og lidenskap for mat og vin. Denne kvelden skal Thea lære oss mer om vinprodusenten Domaine de la Villaudière og ikke minst hvorfor de ulike vinene passer til rettene som serveres.

Stjernekokk og sommelier, Thea Engvik. Foto: Winepartners Nordic

Domaine de la Villaudiére sin historie strekker seg tilbake til 1850-tallet og i fire generasjoner har Reverdy-familien erfaring med å produsere viner av høy kvalitet. Familien som er kjent for sin lidenskap, integritet og nøyaktighet, er tilknyttet Loire-dalen med fantastisk utsikt over den berømte åsen i Sancerre. I dag er det Jean-Marie Reverdy, hans kone Catherine og hans to sønner Baptiste og Guillaume som sørger for at produksjonen blomstrer. Vinkjellerne ligger midt i vingården og dette gir en fantastisk utsikt over Sancerre.

Billedskjønne Domaine de la Villaudière. Foto: Domaine de la Villaudière.

Det ujevne landskapet gir gunstige forhold for modning av vindruer. Vinrankene er plantet i et unikt jordsmonn bestående av kalkstein og flint. Mineraliteten og fruktigheten viser frem det eksepsjonelle landskapet sine kvaliteter. Til tross for inspirasjonen fra andre områder, lager de viner som er kjent for sin levende syre.

Kokkene på den nyåpnede restauranten Gras disker opp med sine herligste sjømatretter som passer perfekt til vinen fra Domaine de la Villaudiére. Ikke bare er Gras en unik restaurant som tilbyr kortreist mat av høy kvalitet. Det er også en kulturscene, atelie og hyggelig bar som serverer kaffe på dagen og cocktails på kvelden. Her møtes kultur, mat og kunst i skjønn forening for å pirre alle dine sanser. 

Dette er en sjelden mulighet til å oppleve Sancerres eleganse kombinert med deilig sjømat og førsteklasses lærer, så vær raskt ute med å sikre deg billetter.

Kopi av STOCK (Instagram-historie) (Instagram-innlegg (Firkantet)) (1).png [403.40 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her