Matkurs og vinkurs

Winedinner 20.juni i Oslo

Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide
Foto: (Istock: petrenkod)

Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide

Gi sommeren en pangstart med en kulinarisk opplevelse. Nyt deilig fransk mat og vin i kunstneriske omgivelser.
23 Mai 2023 - 09:39

Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap.

Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Thea har tidligere jobbet som kokk på både Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner. Nå jobber Thea i Winepartners Nordics. Med mye erfaring i bagasjen, deler hun nå av sin erfaring og lidenskap for mat og vin. Denne kvelden skal Thea lære oss mer om vinprodusenten Domaine de la Villaudière og ikke minst hvorfor de ulike vinene passer til rettene som serveres.

Stjernekokk og sommelier, Thea Engvik. Foto: Winepartners Nordic

Domaine de la Villaudiére sin historie strekker seg tilbake til 1850-tallet og i fire generasjoner har Reverdy-familien erfaring med å produsere viner av høy kvalitet. Familien som er kjent for sin lidenskap, integritet og nøyaktighet, er tilknyttet Loire-dalen med fantastisk utsikt over den berømte åsen i Sancerre. I dag er det Jean-Marie Reverdy, hans kone Catherine og hans to sønner Baptiste og Guillaume som sørger for at produksjonen blomstrer. Vinkjellerne ligger midt i vingården og dette gir en fantastisk utsikt over Sancerre.

Billedskjønne Domaine de la Villaudière. Foto: Domaine de la Villaudière.

Det ujevne landskapet gir gunstige forhold for modning av vindruer. Vinrankene er plantet i et unikt jordsmonn bestående av kalkstein og flint. Mineraliteten og fruktigheten viser frem det eksepsjonelle landskapet sine kvaliteter. Til tross for inspirasjonen fra andre områder, lager de viner som er kjent for sin levende syre.

Kokkene på den nyåpnede restauranten Gras disker opp med sine herligste sjømatretter som passer perfekt til vinen fra Domaine de la Villaudiére. Ikke bare er Gras en unik restaurant som tilbyr kortreist mat av høy kvalitet. Det er også en kulturscene, atelie og hyggelig bar som serverer kaffe på dagen og cocktails på kvelden. Her møtes kultur, mat og kunst i skjønn forening for å pirre alle dine sanser. 

Dette er en sjelden mulighet til å oppleve Sancerres eleganse kombinert med deilig sjømat og førsteklasses lærer, så vær raskt ute med å sikre deg billetter.

Kopi av STOCK (Instagram-historie) (Instagram-innlegg (Firkantet)) (1).png [403.40 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her