Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide
Winedinner 20. juni i Oslo

Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide

Gi sommeren en pangstart med en kulinarisk opplevelse. Nyt deilig fransk mat og vin i kunstneriske omgivelser.
23 Mai 2023 - 09:39

Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap.

Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Thea har tidligere jobbet som kokk på både Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner. Nå jobber Thea i Winepartners Nordics. Med mye erfaring i bagasjen, deler hun nå av sin erfaring og lidenskap for mat og vin. Denne kvelden skal Thea lære oss mer om vinprodusenten Domaine de la Villaudière og ikke minst hvorfor de ulike vinene passer til rettene som serveres.

Stjernekokk og sommelier, Thea Engvik. Foto: Winepartners Nordic

Domaine de la Villaudiére sin historie strekker seg tilbake til 1850-tallet og i fire generasjoner har Reverdy-familien erfaring med å produsere viner av høy kvalitet. Familien som er kjent for sin lidenskap, integritet og nøyaktighet, er tilknyttet Loire-dalen med fantastisk utsikt over den berømte åsen i Sancerre. I dag er det Jean-Marie Reverdy, hans kone Catherine og hans to sønner Baptiste og Guillaume som sørger for at produksjonen blomstrer. Vinkjellerne ligger midt i vingården og dette gir en fantastisk utsikt over Sancerre.

Billedskjønne Domaine de la Villaudière. Foto: Domaine de la Villaudière.

Det ujevne landskapet gir gunstige forhold for modning av vindruer. Vinrankene er plantet i et unikt jordsmonn bestående av kalkstein og flint. Mineraliteten og fruktigheten viser frem det eksepsjonelle landskapet sine kvaliteter. Til tross for inspirasjonen fra andre områder, lager de viner som er kjent for sin levende syre.

Kokkene på den nyåpnede restauranten Gras disker opp med sine herligste sjømatretter som passer perfekt til vinen fra Domaine de la Villaudiére. Ikke bare er Gras en unik restaurant som tilbyr kortreist mat av høy kvalitet. Det er også en kulturscene, atelie og hyggelig bar som serverer kaffe på dagen og cocktails på kvelden. Her møtes kultur, mat og kunst i skjønn forening for å pirre alle dine sanser. 

Dette er en sjelden mulighet til å oppleve Sancerres eleganse kombinert med deilig sjømat og førsteklasses lærer, så vær raskt ute med å sikre deg billetter.

Kopi av Kopi av Uten navn (1080 × 1200 px) (680 × 800 px).png [58.97 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag
Dagens rett
Indonesisk kyllingwok med reker

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag

Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her