Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Foto: (Les Parcellaires de Saulx)

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
09 Desember 2024 - 12:57

Burgund er et av verdens desidert beste vinområder. Noe av det som gjør disse vinene så spesielle, er det helt unike jordsmonnet som befinner seg i dette distriktet som gjennom tusen år har gitt noen av verdens beste viner. Når man smaker viner fra Burgund, gir uttrykket terroir virkelig mening. 

Denne kvelden vil du få smake utsøkte viner fra noen av de mest anerkjente appellasjonene i Burgund, blant annet Chablis premier cru, Rully, Volnay og Meursault, fra flere høyt anerkjente produsenter:

Le Manoir des Grands Bourgognes

Produserer vin i relativt små kvanta fra utvalgte vinmarker i Burgund. Les Parcellaires de Saulx i Meursault og Domaine Belleville i Rully er en del av denne porteføljen. Domaine Belleville består av vinmarker fra Gevrey Chambertin til Mercurey. Vinmarkene økologisk sertifisert fra årgang 2021. De er opptatt av å løfte frem mangfoldet i terroir, og produserer små volumer av kvalitetsvinene. Les Parcellaires de Saulx har en enestående utsikt over Meursault og Puligny Montrachet. Den historiske vinkjelleren er på mer enn 15000 kvadratmeter og de sørger for at vinen lagres under perfekte forhold. Les Parcellaires de Saulx lager vin fra over 30 av de meste kjente appellasjoner i Burgund, fra Côte de Beaune til Côte de Nuits og fra landsby appellasjoner til Grand Crus.

Château du Val de Mercy

Det er ikke mange slott i Chablis, Château du Val de Mercy ligger på Place de l’Eglise, like bak kirken i landsbyen Val de Mercy, i en eiendom som historisk sett huset Baron de Coulanges. I 2007 kjøpte Château du Val de Mercy noen ekstra vinmarker i Côte de Beaune-området, i landsbyene Pommard, Volnay og Auxey Duresses. To tredjedeler av vingårdene ligger i Chablis-appellasjonen og den resterende tredjedelen i Auxerrois-området.

Maison Louis Latour

Vingården Louis Latour drives i dag av den 7. Louis Latour, som er 11. generasjons vinmaker, siden oppstarten av vingården i 1797. Vingården består av 48 hektar vinmark i Burgund, hvor alle druene blir håndplukket. Louis Latour har hele 50 hektar egne vinmarker i Côte d’Or, fra Côte de Nuits med Chambertin og Romanée St. Vivant til Chevalier-Montrachet i Côte de Beaune. Deres viktigste eiendom er Château Corton-Grancey, som ble overtatt i 1890. Ved siden av vinfremstilling fra egne vinmarker driver Louis Latour også en omfattende “Négociant”-virksomhet.

Hovedkursholder, Nora Paynter Gundersen Foto: Tina Rekdal

Nora Paynter Gundersen har en fagutdannelse i vin- og brennevin, og et diploma i vinproduksjon fra Sør-Afrika. Hun har erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen fra steder som Champagneria, Maaemo og Don Pippo, og har i flere år jobbet i vinimport. Nora er motivert og full av engasjement for menneskene, produktene og opplevelsene hun får møte, smake og delta på. Nora gleder seg stort til å guide dere gjennom denne kvelden i La Cave og vise frem de deilige vinene fra Burgund.

Mas Doix Murmuri 2021 384,90 kr Louis Latour Chardonnay 2023 249,90 kr Louis Latour Pouilly Fuissé 2022 479,90 kr Louis Latour Meursault 2022 879,90 kr Louis Latour Grand Ardèche Chardonnay 2022 2 (1).png [48.85 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her