Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.
25 Mars 2023 - 11:45

Onsdag 3. mai kommer hele fire tyske produsenter til Oslo, og har med seg sine aller beste viner. Du får smake Tysklands kanskje beste musserende viner, og chardonnay og pinot noir fra topprodusenter. De som tar turen er, Griesel Sekt, Weingut Salwey, Peter Wagner og Bernhard Huber, og vinmakerne vil selv fortelle om vinene sine. Kjøkkensjefen på Bistro Tolvte, som er restauranten til Munch-museet, lager en eksklusiv meny tilpasset åtte viner fra disse flotte produsentene.

Niko Brandner er vinmaker hos Griesel Foto: Griesel Sekt

Griesel lager kanskje de aller beste musserende vinene i hele Tyskland, det som tyskerne kaller sekt. De lager alle sine viner på champagnemetoden med lang annengangsgjæring på flaske. De bruker de samme druene som i Champagne, altså chardonnay, pinot noir, pinot meunier og pinot blanc, i tillegg til at de lager strålende musserende viner av riesling. Vinene har blitt godt tatt imot av verdens anmeldere.

Les mer om Griesels fantastiske viner her

MJL07652.jpg [736.26 KB]
Peter Wagner gjør mye av arbeidet
selv i vinmarkene (Foto: Weingut Wagner)

Peter Wagner rev i 2010 opp familiens gamle vinstokker i Kaiserstühl i Baden, og erstattet disse med chardonnay og pinot noir. Tidligere hadde familien solgt druene sine til et kooperativ, men nå ville Peter lage sine egne toppviner. I dag lager han viner inspirert av Burgund, og lagrer de på gamle eikefat fra Burgund, og kun 37 år gammel er han langt på vei til å oppnå målet sitt.


Les mer om Peter Wagner her

En annen som er inspirert av Burgund er Konrad Salwey som også holder til i Kaiserstühl, han lager viner på alle pinot-druene, altså pinot noir, pinot blanc og pinot gris, som henholdsvis heter spätburgunder, weissburgunder og grauburgunder på tysk. Konrad har selv jobbet lenge i Burgund, og du kan tydelig smake dette i vinene. I tillegg er han så heldig å inneha noen av de beste vinmarkene i Baden.

I tillegg til godbitene over får vi besøk av stjerneprodusenten Bernard Huber, som er en veldig kjent produsent i Baden. Spesielt kjent for sine røde viner laget av spätburgunder, eller pinot noir om du vil. De solgte også druene sine til kooperativ fram til Bernhard snudde om på dette i 1987. I dag er det sønnen Julian som driver vingården videre, og vinene blir stadig bedre. I tillegg til de flott røde lager han også strålende chardonnayer som noen ganger har et innslag av weissburgunder. Huber sine viner er svært ettertraktede og blir raskt utsolgt i hele verden, inkludert det norske vinmonopolet. Du får smake hans mest populære hvite vin, i tillegg til en ni år gammel årgang av den røde Malterdinger som beviser hvor bra disse vinene lagrer.

Julian Huber jobber i vineriet Foto: Huber

Se hva Apéritif mener om vinene til Bernhard Huber her

Som tidligere nevnt tar alle vinmakerene turen selv denne kvelden, en unik sjanse til å få en ganske intim middag med disse produsentene og samtidig smake viner som blir raskt utsolgt på markedet. I tillegg kan du nyte vinene med utsikt over hele Oslo, og få en nydelig meny fra et av Oslos beste kjøkken.

101221 Tolvte_056_F.jpg [11.16 MB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her