En grønnere dag hos Scandic

Scandic har i samarbeid med BAMA utarbeidet konseptet "En grønnere dag".  - Scandics gjester skal få energi av maten de spiser, ikke bli slappe!, sier Freddy Bruu, ansvarlig for mat og drikke i Scandic kjeden i Norge.
Redaksjonen
24 Mars 2006 - 10:40

Det sies at du blir det du spiser. Scandic har tatt fatt på saken i lengre tid med sunne råvarer. Nå lanserer de "En grønnere dag". Nye råvarer av frukt, grønt, hvitt kjøtt og fisk, skal gjøre lunsjene våre til en inspirasjon for oss og en sunn, sann glede for våre gjester.

En grønnere dag er et konsept som imøtekommes med glede av spesielt deltakere på møter og konferanser. - Å sitte i timelange møter kan jo være en belastning i seg selv, og maten man spiser skal gi påfyll av energi. Da kan den ikke være tung, fet og næringsfattig, sier Bruu.

Scandic har i samarbeid med Bama utarbeidet konsepter som er basert på ernæringsfysiologiske prinsipper. Lunsjen skal være velsmakende og delikat, samtidig som den skal være ernæringsmessig riktig. - Ingen sover middag etter lunsj - derfor skal vi heller ikke servere middag til lunsj, påpeker Bruu.

Scandic har trent alle sine kokker og satt sammen en rekke sunne menyer på alle kjedens serveringssteder. Tanken bak en grønnere dag er basert på gjestens ønske om sunnere, lettere og mer ernæringsmessig riktig mat.

Konseptet er enda et i rekken av miljøvennlige tiltak i Scandic. Kjeden har svanemerket sine hoteller, serverer økologisk frokost så langt det er mulig, er tilpasset funksjonshemmede, har bransjens høyeste sikkerhetstiltak, og lever etter de strengeste miljøkrav.

Blant de siste viktige miljøtiltakene er at scampi er fjernet fra menyer på alle Scandics 122 hoteller i Norden og Baltikum. Beslutningen er tatt på bakgrunn av Svenska Naturskydds­föreningens kampanje mot de store miljøproblemene som forårsakes av scampi-oppdrett.
- Scandic etterlever grønne verdier i alt vi gjør. Det smitter over på både ansatte, leverandører og ikke minst våre gjester, avslutter Bruu i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her