Matkurs og vinkurs

Winedinner 12. september i Oslo

En helaften for deg som elsker smaken av Italia

En helaften for deg som elsker smaken av Italia

Bli med når de deilige vinene fra Castello di Meleto møter det italienske kjøkkenet på Di sotto, og serverer deg en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme.  
05 Juni 2023 - 13:58

Den 12. september kommer Diletta Catalano til Norge for å fylle opp glassene med viner fra den kjente Chianto Classico-produsenten Castello di Meleto. Diletta skal guide oss gjennom kvelden og lære oss mer om den historiske produsenten som har røtter helt tilbake til år 1256.

Diletta Catalano Foto: Castello di Meleto

Castello di Meleto er en av Chianti Classicos virkelig klassiske produsenter. Slottet ligger rett utenfor Gaiole, litt over en times kjøring fra Firenze. Gården og slottet drives fortsatt på tradisjonelt vis. Her lages også økologisk olivenolje og honning. På det vakre slottet som er omringet av toskanske fjellsider finner du en historisk vinkjeller, i tillegg til hotellrom og restaurant.

I 1968 tok lokale innbyggere initiativet til sammen å kjøpe slottet Castello di Meleto og den omkringliggende marken på 1400 ha som en slags crowdfunding for å unngå oppkjøp utenifra. Viticola Toscana, som de heter, eier fortsatt slottet, markene og vinproduksjonen og har i dag ca 1600 eiere.

I over tusen år har Castello di Meleto dominert sine landområder og vingårder. Foto: Castello di Meleto

Fra 2021-årgangen er Castello di Meleto også den største økologiske vinprodusenten i Chianti Classico, og med den nye årgangen 2021 blir Chianti Classico-vinene økologisk sertifisert. Vinmarkene ligger mellom 3-600 meter over havet med god soleksponering, mye kalk, steinete jordsmonn og lav avkastning, noe som gir sangiovesedruene perfekte forhold. Produsenten har delt sine Chianti Classico-vinmarker inn i fem soner hver med sitt spesielle mikroklima, og lager en unik vin fra hvert underområde. Du smaker tydelig forskjell. Castello di Meletos kjennemerke er at vinene lages på en ultraklassisk måte og lagres på store, gamle eikefat. I tillegg til Chianti Classico lager de også en vidunderlig autentisk Vin Santo. Castello di Meleto lager også andre kvalitetsviner klassifisert som Igt Toscana. Borgaio Rosso er et godt kjøp som ble tilgjengelig i Norge i mars 2022. Nye metoder for druedyrking med bærekraftig og økologisk fokus, et ungt og innovativt team og et perfekt vinmarks-areal er alle faktorer som gjør Castello di Meletos viner helt unike.

Kokkene på Di sotto står klare for å servere deg en rekke retter av italienske høydepunkter og nytelser. Restauranten ligger midt i en vinkjeller med intet mindre enn 12 000 flasker. Dette blir en minnerik kveld med spennende smaker. Vel møtt!

castello di Meleto.png [46.44 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her