Matkurs og vinkurs

Winedinner 12. september i Oslo

En helaften for deg som elsker smaken av Italia

En helaften for deg som elsker smaken av Italia

Bli med når de deilige vinene fra Castello di Meleto møter det italienske kjøkkenet på Di sotto, og serverer deg en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme.  
05 Juni 2023 - 13:58

Den 12. september kommer Diletta Catalano til Norge for å fylle opp glassene med viner fra den kjente Chianto Classico-produsenten Castello di Meleto. Diletta skal guide oss gjennom kvelden og lære oss mer om den historiske produsenten som har røtter helt tilbake til år 1256.

Diletta Catalano Foto: Castello di Meleto

Castello di Meleto er en av Chianti Classicos virkelig klassiske produsenter. Slottet ligger rett utenfor Gaiole, litt over en times kjøring fra Firenze. Gården og slottet drives fortsatt på tradisjonelt vis. Her lages også økologisk olivenolje og honning. På det vakre slottet som er omringet av toskanske fjellsider finner du en historisk vinkjeller, i tillegg til hotellrom og restaurant.

I 1968 tok lokale innbyggere initiativet til sammen å kjøpe slottet Castello di Meleto og den omkringliggende marken på 1400 ha som en slags crowdfunding for å unngå oppkjøp utenifra. Viticola Toscana, som de heter, eier fortsatt slottet, markene og vinproduksjonen og har i dag ca 1600 eiere.

I over tusen år har Castello di Meleto dominert sine landområder og vingårder. Foto: Castello di Meleto

Fra 2021-årgangen er Castello di Meleto også den største økologiske vinprodusenten i Chianti Classico, og med den nye årgangen 2021 blir Chianti Classico-vinene økologisk sertifisert. Vinmarkene ligger mellom 3-600 meter over havet med god soleksponering, mye kalk, steinete jordsmonn og lav avkastning, noe som gir sangiovesedruene perfekte forhold. Produsenten har delt sine Chianti Classico-vinmarker inn i fem soner hver med sitt spesielle mikroklima, og lager en unik vin fra hvert underområde. Du smaker tydelig forskjell. Castello di Meletos kjennemerke er at vinene lages på en ultraklassisk måte og lagres på store, gamle eikefat. I tillegg til Chianti Classico lager de også en vidunderlig autentisk Vin Santo. Castello di Meleto lager også andre kvalitetsviner klassifisert som Igt Toscana. Borgaio Rosso er et godt kjøp som ble tilgjengelig i Norge i mars 2022. Nye metoder for druedyrking med bærekraftig og økologisk fokus, et ungt og innovativt team og et perfekt vinmarks-areal er alle faktorer som gjør Castello di Meletos viner helt unike.

Kokkene på Di sotto står klare for å servere deg en rekke retter av italienske høydepunkter og nytelser. Restauranten ligger midt i en vinkjeller med intet mindre enn 12 000 flasker. Dette blir en minnerik kveld med spennende smaker. Vel møtt!

castello di Meleto.png [46.44 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her