Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Foto: (Istock - ClarkandCompany)

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.
30 Januar 2025 - 09:00

Nå har du muligheten til å smake 5 viner kombinert med mat fra en av Norges beste spanske restauranter, Bon Lio. Deres lidenskap for kreativitet på kjøkkenet og smakfull mat har også blitt anerkjent av Michelinguiden. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara, og hans team har funnet frem de beste råvarer og satt sammen en 5-retters meny som harmonerer perfekt til vinene fra Mas Doix.

bon lio.jpg [262.18 KB]
Nyt den herlige stemningen på Bon Lio. Foto: Bon Lio

Mas Doix ble grunnlagt i 1998 av Ramón og Valentí Llagostera sammen med Doix-familien. Fra starten har forpliktelsen til kvalitetsvin, tradisjonelle druesorter og tilknytningen til byen Poboleda vært sterk. I oktober 1998, mens de høstet druene fra gamle vinstokker som var blitt omplantet etter phylloxera-pesten, foreslo Ramon og Valentí Llagostera for Doix-familien å utvide vingården. Målet var å produsere viner av høy kvalitet fra de gamle restaurerte vinstokkene, og plante nye vinmarker med garnacha og cariñena for å sikre fremtidig produksjon. Mas Doix hedrer Priorats unike terroir, preget av skiferjord (llicorella) og regionens viktigste druesorter: garnacha og cariñena. Disse druene dyrkes tradisjonelt i costers – bratte åssider – noe som gir vinene dybde og kompleksitet.

I 2016 kjøpte Llagostera-brødrene ut Doix sin andel og oppnådde samtidig sertifisering som en økologisk vingård. To år senere, i 2018, tok de et nytt skritt og startet arbeidet med å bygge den moderne vingården «Les Foreses Winery». Med hjelp fra den anerkjente vinprodusenten Cliff Lede fra Napa Valley ble prosjektet en realitet. Den moderne bodegaen, designet av broren deres, arkitekt Xavier Llagostera, ligger på en bakketopp med fantastisk utsikt over Poboleda. Poboleda ligger mellom fjellkjedene Montsant og Molló, og drar nytte av tørr, kald nordøstlig vind og unngår den varme innflytelsen som kommer fra Ebro-elven. Bærekraft er sentralt i driften, med solcellepaneler, regnvannshøsting og bruk av lokal skifer i bygningene.

Skjermbilde_23-1-2025_115211_masdoix.com.jpeg [40.62 KB]
Møt eier og vinmaker, Valentí Llagostera den 11. mars. Foto: Mas Doix

Det er en ære å kunne ønske Valentí Llagostera, eier og vinmaker i Mas Doix, velkommen til Bon Lio. Han vil dele sin unike innsikt om vinproduksjonens kunst, Priorats fascinerende historie og hva som gjør vinene deres så spesielle. Hans filosofi er enkel, men dyp: «I Priorat kan ingenting gjøres i en hast. Tiden tilhører landet, og vinrankene setter sitt eget tempo.»

Dette er din sjanse til å oppleve det beste fra Priorat: fremragende viner og utsøkt mat i en atmosfære preget av ekspertise og lidenskap.

Meld deg på nå og bli med på en kveld du sent vil glemme!

Kopi av Mas Doix Murmuri 2021 384,90 kr Louis Latour Chardonnay 2023 249,90 kr Louis Latour Pouilly Fuissé 2022 479,90 kr Louis Latour Meursault 2022 879,90 kr Louis Latour Grand Ardèche Chardonna.png [39.05 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her