Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Foto: (Istock - ClarkandCompany)

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.
30 Januar 2025 - 09:00

Nå har du muligheten til å smake 5 viner kombinert med mat fra en av Norges beste spanske restauranter, Bon Lio. Deres lidenskap for kreativitet på kjøkkenet og smakfull mat har også blitt anerkjent av Michelinguiden. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara, og hans team har funnet frem de beste råvarer og satt sammen en 5-retters meny som harmonerer perfekt til vinene fra Mas Doix.

bon lio.jpg [262.18 KB]
Nyt den herlige stemningen på Bon Lio. Foto: Bon Lio

Mas Doix ble grunnlagt i 1998 av Ramón og Valentí Llagostera sammen med Doix-familien. Fra starten har forpliktelsen til kvalitetsvin, tradisjonelle druesorter og tilknytningen til byen Poboleda vært sterk. I oktober 1998, mens de høstet druene fra gamle vinstokker som var blitt omplantet etter phylloxera-pesten, foreslo Ramon og Valentí Llagostera for Doix-familien å utvide vingården. Målet var å produsere viner av høy kvalitet fra de gamle restaurerte vinstokkene, og plante nye vinmarker med garnacha og cariñena for å sikre fremtidig produksjon. Mas Doix hedrer Priorats unike terroir, preget av skiferjord (llicorella) og regionens viktigste druesorter: garnacha og cariñena. Disse druene dyrkes tradisjonelt i costers – bratte åssider – noe som gir vinene dybde og kompleksitet.

I 2016 kjøpte Llagostera-brødrene ut Doix sin andel og oppnådde samtidig sertifisering som en økologisk vingård. To år senere, i 2018, tok de et nytt skritt og startet arbeidet med å bygge den moderne vingården «Les Foreses Winery». Med hjelp fra den anerkjente vinprodusenten Cliff Lede fra Napa Valley ble prosjektet en realitet. Den moderne bodegaen, designet av broren deres, arkitekt Xavier Llagostera, ligger på en bakketopp med fantastisk utsikt over Poboleda. Poboleda ligger mellom fjellkjedene Montsant og Molló, og drar nytte av tørr, kald nordøstlig vind og unngår den varme innflytelsen som kommer fra Ebro-elven. Bærekraft er sentralt i driften, med solcellepaneler, regnvannshøsting og bruk av lokal skifer i bygningene.

Skjermbilde_23-1-2025_115211_masdoix.com.jpeg [40.62 KB]
Møt eier og vinmaker, Valentí Llagostera den 11. mars. Foto: Mas Doix

Det er en ære å kunne ønske Valentí Llagostera, eier og vinmaker i Mas Doix, velkommen til Bon Lio. Han vil dele sin unike innsikt om vinproduksjonens kunst, Priorats fascinerende historie og hva som gjør vinene deres så spesielle. Hans filosofi er enkel, men dyp: «I Priorat kan ingenting gjøres i en hast. Tiden tilhører landet, og vinrankene setter sitt eget tempo.»

Dette er din sjanse til å oppleve det beste fra Priorat: fremragende viner og utsøkt mat i en atmosfære preget av ekspertise og lidenskap.

Meld deg på nå og bli med på en kveld du sent vil glemme!

Kopi av Mas Doix Murmuri 2021 384,90 kr Louis Latour Chardonnay 2023 249,90 kr Louis Latour Pouilly Fuissé 2022 479,90 kr Louis Latour Meursault 2022 879,90 kr Louis Latour Grand Ardèche Chardonna.png [39.05 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her