Engelstad og Stenberg & Blom fusjonerer

Solera blir det nye eierselskapet som inkluderer Engelstad, Stenberg & Blom, Best Cellars og Cuveco, som blir eiet med 1/3 av Britt og Einar Engelstad, Torsten Tvenge samt Gunnar Stenberg og Blom familien.
Redaksjonen
11 Juni 2002 - 01:00

Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS, Best Cellars AS og Cuveco AS etablerer holdingselskapet Solera. Formålet er å samarbeide om utvikling av støttetjenester og skape en eierstruktur som har tilstrekkelig finansiell løfteevne. I markedet fortsetter den harde konkurransen mellom selskapene.

- Stenberg & Blom er vår største konkurrent, og vi ser fram til en skjerpet konkurranse videre. Vi har imidlertid diskutert muligheten for å samarbeide på områder hvor vi som uavhengige selskaper har felles interesser. Spesielt når det gjelder distribusjon hvor vi samlet når kritisk masse og høster stordriftsfordeler. Resultatet ble holdingselskapet Solera", sier Britt Engelstad, daglig leder i Einar A. Engelstad AS.

Holdingselskapet får en eierstruktur der Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS og Torstein Tvenge eier en tredjedel hver. Solera vil eie 100 prosent av aksjene av aksjene i fire uavhengige selskaper: Einar A. Engelstad AS, Stenberg & Blom AS, Best Cellars AS og logistikk- og serviceselskapet Cuveco AS. Foruten å levere logistikk og service til de øvrige tre selskapene i Solera, vil Cuveco AS også tilby sine tjenester til andre importører i bransjen, og dermed utfordre selskaper som Vectura og VSD.

- Solera gir muligheten til å utvikle strukturer rundt selskapene som vi hver for oss ikke har løfteevne til. Jeg tenker da spesielt på logistikk og distribusjon. Som en del av holdingselskapet Solera kan Stenberg & Blom opptre som en selvstendig enhet i et nettverk med stordriftsfordeler og finansiell løfteevne. Det skaper trygghet for vår fremtid som kraftfulle enkeltselskaper, sier Fredrik Blom, daglig leder i Stenberg & Blom AS.

Selskapene i holdinggruppen vil samarbeide om utvikling av distribusjon, logistikk, IT-støtte og backoffice-funksjoner. Cuveco AS blir en sentral medspiller på logistikkområdet. Målsetningen er å oppnå kritisk masse og stordriftsfordeler innenfor områder hvor selskapene er små i internasjonal sammenheng. Dette skal gjøre hvert enkelt selskap konkurransedyktig i en bransje som internasjonalt konsolideres mot stadig større enheter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her