Får fart på fersk fisk

Mattilsynet har gitt grønt lys. Dermed er det klart for produksjon på fiskemottaket på Helgelandsmoen.

- Vi er godt fornøyd, sier kokken Nils Vegard Guldal.
 
Sammen med fiskeren Tom Hammerstad skal han sørge for at innlandsfisk fra området skal nå flest mulig middags- og restaurantbord i distriktet.
 
Catering og slakteri
Lokalene er skreddersydd og tilpasset virksomheten. Her er lokaler for den cateringvirksomheten firmaet skal drive, og et eget fiskeslakteri for de rundt 200 kilo med kortreist innlandsfisk som blir tatt opp fra fiskeplassen på Ask hver uke.
 
På sik-jakt
I tillegg har firmaet "Fisker'n og kokken" fått i oppdrag fra landbruksdepartementet å redusere sik-bestanden i Randsfjorden. Der skal de i løpet av en periode på tre år fiske opp 30 tonn sik for å klargjøre fjorden for fiskeforbedring.
 
Fleksible
- Forretningsfilosofien er å være fleksible, sier Guldal.
 
- Vi skal fiske, klargjøre fisk for salg, drive cateringvirksomhet og forestå opplevelser. Det siste både på eget og andres initiativ. Det er bare å spørre, hvis man har noen ideer. Og det kan være alt fra å være med på fisketur til å spørre om hvordan man skal tilberede abborfileter og mort, sier han.
 
Kortreist mat
Det er nemlig kortreist mat det handler om hos de som har postert seg på Helgelandsmoen. Det være seg alt fra kortreiste fiskeburgere til gjeddepizza.
 
- Vi har allerede hatt flere leveranser til hoteller og spisesteder, sier Guldal til ringblad.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen