Fem bartendere videre i World Class

Fem bartendere videre i World Class

Tre menn og to kvinner klar for den skandinaviske finalen.
22 November 2013 - 20:59

Onsdag gikk første runde av årets World Class-konkurranse av stabelen. 15 av Norges beste satte hverandre i stevneunder det såkalte Burst 1 på Bristol Hotel i Oslo for å konkurrere om de første fem plassene til den skandinaviske finalen i World Class i juni.

Her er vinnerne:
Chris Grøtvedt (Theatercafeen), Alexandre Ruas (Hotel Bristol/Bristol Bar), Elise Olsen (To rom og kjøkken), Fridtjof Jahnsen (Bar Boca/Nr. 19) og Sandy Eames (Bristol Bar).

De fem gikk videre etter å ha overbevist juryen, som bestod av kyndige cocktail-eksperter som Max La Rocca, Daniel Dove og fjorårets norke vinner Monica Berg. De bedømte ikke bare innholdet i glasset, men også teknikk, teknikk, kreativitet og presentasjon.

I mars arrangeres Burst 2, og vil ytterligere fem bartendere kunne kvalifisere seg til den skandinaviske finalen, som er et nyttt element i Diageo World Class. I juni samles de beste bartenderne fra Danmark, Sverige og Norge i en felles finale. Her vil ti bartendere fra hvert av de skandinaviske landene kjempe mot deres landsmenn om kun én svensk, én dansk og én norsk plass i den globale finalen.

Den gobale finalen avholdes som tidligere i juli, i luksuriøse omgivelser på en foreløpig ukjent lokasjon. Fjorårets finale ble holdt på et eget Cruise ship i Middelhavet.

Diageo vil også kåre "Bartender of the Nordics" fra den skandinaviske finalen, noe som gir en av bartenderne muligheten til å sende et sterkt signal til sine utenlandske bartenderkollegaer før avreisen til den globale finalen, skriver Diageo i en pressemelding.

Bartenderkonkurransen World Class ble startet av Diageo Reserve – premiumsegmentet hos Diageo – i 2008. Konkurransen ønsker å spre kunnskap, og å inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails og å tilby eksepsjonell service til sine kunder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her