Fikk servert frokostprisen for åttende gang på rad

Fikk servert frokostprisen for åttende gang på rad

Rica Nidelven har Norges beste hotellfrokost.
23 Oktober 2013 - 16:52

Hotellet har vunnet prisen «Twinings Best Breakfast» i 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012. Nå er det klart at prisen går til Trondheim også i 2013.10.23

- Jeg føler en kombinasjon av lettelse og glede over at vi greide det igjen. Åtte år på rad. Da er det ingen tvil om at vi har Norges beste hotellfrokost. Det blir vanskeligere å vinne for hvert år. Vi må utvikle oss hele veien. Jeg er fryktelig imponert over kjøkken og servitører, sier hotelldirektør Bjarte Gjerde til adressa.no.

F&B Manager Lars Erik Vesterdal mener hotellet vinner på å droppe å servere mat de selv ikke lager.

- Vi har kastet ut industrimat og lager mer selv. All mat vi kan lage fra bunnen, lager vi selv. Som leverpostei, skinke og laksen som vi selv graver. Og ikke minst servicen. Den er løftet i år igjen, sier Vesterdal.

- Grunnen til at vi vinner år etter år vinner er at finner noe nytt. Vi setter standarden for bransjen, og de kommer til oss og titter.

- Gjennom sommeren gjennomførte hotellet et stort oppussingsprosjekt, noe som gjorde at frokosten ikke kom opp på det nivået som gjester og jury kunne forvente. Etter at hotellet stod ferdig renovert er frokosten igjen tatt tilbake til gamle høyder, og fremstår på mange måter som enda bedre enn før. Juryen har valgt å legge mest vekt på det som er blitt levert etter oppussingen. Hotellet har spisset sitt utvalg enda mer enn før, og dette har hevet inntrykket ytterligere. Rica Nidelven Hotel er totalt sett en suveren vinner, og leverer kvalitet i alle ledd som ingen andre kan måle seg med, heter det i juryens begrunnelse.

Tre nykommere, The Thief, Rica Airport Hotel Stavanger og Britannia Hotel, havnet også på premiepallen. De to sistnevnte delte bronsen, mens Nythun Høyfjellstue vant den nyopprettede "Årets nisjepris". 

Grand Hotel Rica (Oslo), Refsnes Gods (Moss), Rica Dyreparken Hotel (Kristiansand), Rica Hell Hotel (Stjørdal), Rica Ishavshotel (Tromsø), Rica Sunnfjord Hotel (Førde), Solstrand Fjordhotel (Os) og Thon Hotel Opera (Oslo) forble uplassert i frokostfinalen.

Foto: Fra venstre: Lars-Erik Underthun (juryformann), Bjarte Gjerde (Hotelldirektør), Lars Erik Vesterdal (F&B Manager) og Stephen Twining. Foto: Ihne Pedersen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her