Fjerner årsverk

Julaften i fjor fikk Stiklestad hotell fem millioner i ny kapital. Uten pengene hadde driften stoppet opp. Nå fjernes fem årsverk.
Redaksjonen
20 Mai 2009 - 16:00

Underskuddet i 2008 ble på hele 4,8 millioner kroner. Styreleder Tormod Hermansen bekrefter at det har vært store utfordringer ved driften.
 
Store kostnader
- Vi var et nytt hotell inne på kurs og konferansemarkedet. Vi kom inn kort tid før det begynte å gå nedover. Samtidig hadde vi et for høyt kostnadsnivå. Det har vi justert på nå, sier han.
 
Fem årsverk blir nå fjernet.
 
20 årsverk
Fra andre halvår er det 20 årsverk som skal drive hotellet. Kjøkkendriften beskriver han som urasjonell. De har to forskjellige kjøkken på huset. I tillegg ga kjøkkendriften ved Holmen Gård et betydelig underskudd i fjor. Den avtalen har de nå kuttet ut.
 
Hotellet profilerte seg fra starten på lokalprodusert mat. Nå vil det bare bli servert til de som er villige til å betale litt mer for det.
 
Likviditetsproblemer
Hotellet måtte til sine eiere og be om mer kapital i fjor høst da 2007-underskuddet kom. På julaften kom eieren SNK med fem millioner i ny aksjekapital. Ved nyttår var det bare 600 000 igjen av den egenkapitalen. Første halvår har ikke vært bra.
 
- Likviditeten er ikke god. Vi har fått utsettelser på husleiebetalingen til selskapet som eier hotellbygningen. Men det har ikke gått så langt at vi ikke har betalt andre leverandører, sier Hermansen.
 
Han sier hotellet i utgangspunktet var underfinansiert. Ved starten var aksjekapitalen 2,5 millioner kroner.
 
- Vi jobber også nå med å forenkle avtalen med huseieren. Forhåpentligvis vil det gi oss lavere husleie, sier han til t-a.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her