Fjerner årsverk

Julaften i fjor fikk Stiklestad hotell fem millioner i ny kapital. Uten pengene hadde driften stoppet opp. Nå fjernes fem årsverk.

Underskuddet i 2008 ble på hele 4,8 millioner kroner. Styreleder Tormod Hermansen bekrefter at det har vært store utfordringer ved driften.
 
Store kostnader
- Vi var et nytt hotell inne på kurs og konferansemarkedet. Vi kom inn kort tid før det begynte å gå nedover. Samtidig hadde vi et for høyt kostnadsnivå. Det har vi justert på nå, sier han.
 
Fem årsverk blir nå fjernet.
 
20 årsverk
Fra andre halvår er det 20 årsverk som skal drive hotellet. Kjøkkendriften beskriver han som urasjonell. De har to forskjellige kjøkken på huset. I tillegg ga kjøkkendriften ved Holmen Gård et betydelig underskudd i fjor. Den avtalen har de nå kuttet ut.
 
Hotellet profilerte seg fra starten på lokalprodusert mat. Nå vil det bare bli servert til de som er villige til å betale litt mer for det.
 
Likviditetsproblemer
Hotellet måtte til sine eiere og be om mer kapital i fjor høst da 2007-underskuddet kom. På julaften kom eieren SNK med fem millioner i ny aksjekapital. Ved nyttår var det bare 600 000 igjen av den egenkapitalen. Første halvår har ikke vært bra.
 
- Likviditeten er ikke god. Vi har fått utsettelser på husleiebetalingen til selskapet som eier hotellbygningen. Men det har ikke gått så langt at vi ikke har betalt andre leverandører, sier Hermansen.
 
Han sier hotellet i utgangspunktet var underfinansiert. Ved starten var aksjekapitalen 2,5 millioner kroner.
 
- Vi jobber også nå med å forenkle avtalen med huseieren. Forhåpentligvis vil det gi oss lavere husleie, sier han til t-a.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen