Flere kontroller

Det blir vanskeligere for utesteder å servere dårlig mat. Mattilsynet har nye bevilgninger etter år med innsparinger.

Det betyr flere øremerkede midler til å føre tilsyn med serveringssteder, noe som blant annet kommer til å skje i Finnmark.
 
Hamburgere i blodvann
Nylig fikk to utesteder i Kirkenes hastevedtak på å kvitte seg med umerket, tint hamburgerkjøtt i blodvann, kaste annen mat utgått på dato, og å vaske skitne kjøkken.
 
Distriktssjef Torhild Gjølme sier at Mattilsynet får gjort nok stikkprøver.
 
- Vi har jo hatt en stor omorganisering av Mattilsynet, og samtidig har vi hatt et effektiviseringskutt på budsjettet som vi er ferdig med nå i 2008. De to tingene har vært krevende for Mattilsynet, slik at tilsynsproduksjonen gikk noe ned de første årene, sier Gjølme til NRK.
 
- Men nå er vi på god vei oppover igjen, og i forslaget til statsbudsjett for 2009 er det en styrking i øremerkede midler til å gjennomføre tilsyn.
 
Julebord-kontroll
Gjølme sier at Mattilsynet retter et sterkt søkelys på serveringssteder.
 
- Det skyldes at vi har sett på landsbasis at det har vært mange avvik i den bransjen. Derfor har Mattilsynet over hele landet et fokus på serveringsbransjen, sier hun.
 
Gjølme sier at førjulstiden er en god tid for stikkprøver. Det er travelt, og man får virkelig testet rutinene ved et utested.
 
Hun tror derfor på økt aktivitet også denne førjulstiden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen