Føler seg trakassert

Innehaveren av Otto's Bar i Parkveien i Oslo tror enkeltpersoner i nærområdet vil serveringsstedet til livs.
Redaksjonen
20 November 2008 - 18:30

Bakgrunnen er at eieren har hyppige besøk av både politi og skjenkekontrollen.
 
Åshild Kristine Brestrup driver utestedet. Hun føler seg forfulgt av et fåtall personer i nærområdet. Det siste året har bydelen mottatt en jevn strøm av skriftlige klager på serveringsstedet i Parkveien.
 
- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å tilfredsstille enkelte her i nærområdet, sier hun til Lokalavisen Frogner.
 
Forringet livskvalitet
- Vi har fått sterkt forringet livskvalitet ved stadige søvnforstyrrelser. En annen sak er den sosiale forsøplingen baren medfører med så mye og åpenbar beruselse i et boligområde hvor barn har en naturlig plassering, skriver et sameie i et brev til kommunen.
 
I flere av de andre brevene beskrives også stedet som en ren bule, hvor det sitter halvfulle menn utenfor fra stedet åpner til det stenger.
 
Føler seg uthengt
- Jeg har lest disse brevene, og det samsvarer ikke med min virkelighetsoppfatning i det hele tatt. For å være ærlig føler jeg meg nærmest hengt ut, sier Brestrup.
 
Det skal særlig være eldre med rullator og skolebarn som vegrer seg for å passere stedet.
 
Klagene fra naboene har ført til tallrike besøk fra forskjellige kontrollorganer.
 
- Jeg har hatt politiet på besøk syv ganger i år fordi politiet er pliktig til å rykke ut ved melding om husbråk. Allikevel har de aldri hatt noe å si ved oppmøtet, sier hun.
 
Ingen anmerkninger
- De siste tre ukene har jeg hatt besøk av Næringsetaten ti ganger, totalt i år er vi vel oppe i nærmere tredve - førti besøk. Det merkelige er at jeg aldri har fått en eneste anmerkning, sier hun.
 
I fjor sendte hun et brev til Næringsetaten, fordi hun nærmest følte seg trakassert.
 
- Jeg presiserte selvsagt at de er hjertelig velkommen - vi har ikke noe å skjule - men etter tyve år i bransjen stusser jeg allikevel på kontrollhyppigheten; jeg har aldri vært i nærheten av noe lignende tidligere, sier Brestrup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her