Folk vil ha selvstyre i skjenkespørsmål

La kommunene bestemme skjenketidene selv, svarer flertallet i fersk undersøkelse.
17 November 2011 - 16:06

I en ny undersøkelse som Respons Analyse har utført for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF), svarer nesten 60 prosent av befolkningen at kommunene skal bestemme skjenketidene.

Dermed er et klart flertall i befolkningen uenige med Regjeringen, som nå vil frata kommunene muligheten til å skjenke lengre enn til kl 02.00, sier VBF.

Undersøkelsen som er gjennomført blant et representativt utvalgt på landsbasis, viser at kun 24 prosent svarer at det er Stortinget eller Regjeringen som bør avgjøre skjenketidene. Hele 57 prosent svarer at dette er et ansvar som bør ligge hos kommunene selv.

- Undersøkelsen viser at Regjeringen nå er i utakt med befolkningen når den vil tvinge alle kommuner til å stenge serveringen klokken 02.00. De nye kommunestyrene har knapt rukket å konstituere seg før Regjeringen varsler at man vil overprøve deres vurdering av skjenkepolitikken. Dette er en hån mot lokaldemokratiet, sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i VBF.

Undersøkelsen viser at det er stor motstand mot forslaget også blant velgerne til statsminister Jens Stoltenberg.
- Over seks av ti arbeiderpartivelgere svarer at det er kommunene selv som skal bestemme skjenkepolitikken. Jeg håper nå at Stoltenberg vil lytte til sine egne velgere, og la kommunene fortsatt få lov til å bestemme den skjenkepolitikken de mener er best for sine innbyggere, sier Jordheim.

Undersøkelsen viser videre at velgere som stemmer Ap, Høyre og Veneste er mest tilbøyelige til å la kommunepolitikerne bestemme skjenketidene.  Velgere som stemmer KrF og SV er mer delt i synet på hvem som skal bestemme dette. Men også i disse partiene er det en overvekt som mener kommunepolitikerne bør ha det avgjørende ordet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her